El govern iraquià dona l'ordre d'enviar tropes a Kirkuk després del referèndum kurd

Centenars de milers de persones voten un referèndum d'independència al Kurdistan, que es vol separar d'Iraq
Soldats iraquians es desplaçaran a Kirkuk
Soldats iraquians es desplaçaran a Kirkuk | Reuters/EP

El primer ministre iraquià, Haider al-Abadi, ha donat aquest dilluns l'ordre d'enviar tropes a Kirkuk, la província del nord del país en la qual se celebra el referèndum d'independència kurd. Al-Abadi ha donat l'ordre després de l'aprovació d'una moció al Parlament en aquest sentit i amb la finalitat de "protegir la ciutadania", informa la televisió kurda Rudaw. A la zona viuen tant kurds, com àrabs i turkmens, però està sota control dels peshmerga, les forces armades del Kurdistan.

 

Després de conèixer la notícia, el governador de Kirkuk, Najmaldin Karim, ha criticat la mesura. "Les activitats del Parlament iraquià desgraciadament s'han limitat a l'emissió de decrets contra el poble del Kurdistan i per tant ha perdut tot el seu valor", ha assenyalat, segons recull Rudaw.


 

Aquest dilluns se celebra el referèndum d'independència del Kurdistan malgrat el rebuig de les autoritats centrals iraquianes. La votació estava previst que conclogués a les 17 hores però les autoritats kurdes han ordenat ampliar una hora l'obertura de col·legis. 
Comentaris
Carles BCN
En Ratxoi deu està agafant idees per fer-ho a Catalunya
Mariano Rajoy
Jope, que envidia...
sS
Mira, cap diferencia amb espanyistan.
¿Vieron los fanáticos adoctrinados la entrevista de Évole?, no leo comentarios.
Menudo ridículo, el mundo nos mira, quedó clara la catadura moral de este miserable golpista.
Es trist
Que al mon manin els poders assassíns fills de puta però el que dona més pena es que tinguin el control no de pobles sino de massas border line.

envia el comentari