Giuseppe Conte es converteix en primer ministre d’Itàlia

Els líders del Moviment 5 Estrelles, Luigi di Maio, i la Lliga, Matteo Salvini, juren com a vicepresidents
Giuseppe Conte
Giuseppe Conte | Europa Press

Giuseppe Conte és des d’aquest divendres el primer ministre d’Itàlia, al capdavant del nou govern de coalició populista del Moviment 5 Estrelles i la Lliga. Conte ha jurat el càrrec davant del president de la República, Sergio Mattarella, al Quirinal, i també ho han fet els seus vicepresidents: el líder del M5E, Luigi Di Maio (Treball i Desenvolupament Econòmic), i el de La Lliga, Matteo Salvini (Interior) així com la resta de ministres. Mattarella va donar el vistiplau al govern de Conte dijous al vespre, després que el primer gabinet proposat fos rebutjat pel cap de l’estat per incloure Paolo Savona, contrari a l’euro, com a ministre d’Economia. Amb el govern de Conte es desencalla la situació política a Itàlia des que el país va celebrar eleccions el 4 de març passat.


 

Després que Mattarella donés el seu vistiplau a la formació de govern, Carlo Cottarelli, que tenia l’encàrrec fins ara per formar un govern tècnic de transició -arran del veto del president de la República al primer govern proposat per Conte- va rebutjar formalment l’encàrrec.

Conte (Volturara Appula, 1964) és advocat i professor de Dret Privat al departament de Ciencies Jurídiques de la Universitat de Florència. Llicenciat per la Universitat de La Sapienza de Roma l’any 88, va fer una beca al Consell Nacional de Recerca i va continuar els seus estudis a Yale, als Estats Units, Viena i París, entre altres. També ha exercit d’advocat en diferents despatxos tot i que ha dedicat bona part de la seva vida al món acadèmic i allunyat de la política.

Comentaris

envia el comentari