França donarà 100 euros a les persones que cobrin menys de 2.000 mensuals

França donarà un “subsidi d’inflació” de 100 euros per a les persones amb ingressos nets inferiors a 2.000 euros al mes. Aquest pagament serà únic i se’n podran beneficiar 38 milions de francesos, inclosos desocupats i pensionistes. L’ajuda es distribuirà des de finals de desembre sense que els destinataris hagin de realitzar tràmits, segons informa Le Figaro. A banda, el primer ministre de França, Jean Castex, ha avançat que mantindrà la congelació dels preus del gas el 2022.

Castex ha assegurat que la mesura pretén retornar poder adquisitiu als francesos davant la pujada dels preus, especialment el del combustible. El subsidi costarà a l’Estat aproximadament 3.800 milions d’euros, i no provocarà que el país superi l’objectiu de dèficit del cinc per cent per a 2022, segons ha indicat el primer ministre.

D’altra banda, Castex ha manifestat que el denominat “escut de tarifes” que congela els preus regulats del gas i limita el la electricitat es mantindrà per a “tot” l’any 2022. “El 30 de setembre els vaig dir que estàvem pensant en aturar-ho a l’abril del 2022. Els experts ens van dir que a partir d’abril els preus començarien a baixar. Avui, ens diuen que aquest descens es produirà però serà més lent, per la qual cosa hem assumit les nostres responsabilitats mantenint congelacions de preus durant tot l’any”, ha explicat en l’entrevista.

Els preus de la gasolina i el gasoil s’han disparat a França en les últimes setmanes, superant fins i tot els nivells registrats a la tardor de 2018, que havien desencadenat les protestes de les “armilles grogues”, que després es van convertir en un moviment nacional contra el govern francès i les seves polítiques de reforma.

Nou comentari