El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
França tanca les discoteques fins després de Cap d’Any
  • CA

El primer ministre francès, Jean Castex, va anunciar aquest dilluns un seguit de mesures per lluitar contra el coronavirus a França, i passen per aplicar restriccions en diversos àmbits. Per exemple, ha anunciat que les discoteques romandran tancades fins després de Cap d’Any, i el govern francès ha recomanat que es vacunin els nens d’entre 5 i 11 anys. Davant d’una sisena onada que afecta tot el continent Europeu i de la variant Òmicron, Castex va anunciar que a partir d’ara serà obligatòria la mascareta a l’educació primària; i es recomana que l’Administració teletreballi.

Castex va insistir que des de l’executiu miren d’evitar de recórrer a mesures “desproporcionades” per contenir aquesta nova onada, que actualment duu França a superar els 50.000 casos diaris de coronavirus. “No és el moment de posar límits als visitants, tocs de queda o tancaments“, va assegurar, a més de dir que aquestes mesures serien “desproporcionades”.

El primer ministre francès va argumentar les restriccions a les discoteques -que afectaran a uns 1.200 locals- perquè “el virus circula molt entre els joves, fins i tot els vacunats, perquè dur una mascareta és molt difícil en aquests establiments“. Per tot això, França calcula que les seves discoteques romandran tancades “fins a principis de gener”.

Sobre la vacunació dels nens petits, Castex va insistir que seria “voluntària“, tot i que el mandatari va instar els pares a fer-ho “si és possible abans que acabi l’any”. Així mateix, els majors de 65 anys podran rebre la dosi de reforç contra el coronavirus sense cita prèvia, “independentment del centre” al que vagin, amb la intenció de fomentar la immunitat entre la població francesa.

Finalment, Castex va demanar als francesos que “moderin” les interaccions socials. “El meu missatge és molt simple, i és que fins a finals d’any ens aturem, ens protegim i així protegim la nostra capacitat de gaudir del Nadal”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: bs a desembre 07, 2021 | 09:32
    bs desembre 07, 2021 | 09:32
    molt ben fet

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa