El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Expulsat d’un avió per fer servir unes calces vermelles com a mascareta
  • CA

Un home que estava fent servir unes calces vermelles com a mascareta contra la Covid-19 s’ha vist obligat a abandonar un avió que estava a punt d’enlairar-se de l’aeroport internacional de Fort Lauderdale-Hollywood (Florida, EUA) en direcció cap a la capital dels EUA, Washington DC, segons informen diversos mitjans locals que han difós imatges de la situació.

Membres de la tripulació el van advertir que no podria viatjar amb les calces cobrint-li el rostre perquè no complia els requisits exigits de dur una mascareta reglamentària com a protecció contra el virus. Després de la discussió l’home va accedir a sortir de l’aeronau i les imatges s’han difós a través de diversos mitjans. En les imatges es veu l’home amb les calces cobrint-li nas i boca, però sense tapant-li adequadament tota la superfície. Les mascaretes eviten la generació d’aerosols que continguin partícules dels virus que, concentrades en espais tancats, poden infectar persones.

Segons les informacions, l’home havia fet l’acció a propòsit per “enviar un missatge”, segons ha declarat ell mateix, assegurant que els mandats que obliguen a dur mascareta són “un absurd”. Als EUA les mascaretes al transport públic, com ara els avions, és una obligació a nivell federal. El cas d’aquest home va generar alguna protesta entre altres viatgers que no comprenien que algú pogués ser expulsat per aquesta causa. Segons ell, alguns viatgers van decidir també baixar de l’avió per donar-li suport. “Els dono les gràcies perquè van veure alguna cosa, una injustícia, una cosa que no tenia sentit, i es van aixecar”, ha declarat l’home posteriorment.

La companyia on es van produir els fets, United Airlines, va publicar un comunicat dient que l’home clarament no complia amb el mandat federal de la mascareta. “Els teus drets acaben on comencen els meus. No em pots dir com m’he de comportar”, s’ha queixat l’home. El cas està sent tractat pel comitè de revisió d’incidents de passatgers de l’aerolínia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa