L’atac suïcida a Kabul complica l’evacuació de milers de persones

S'ha produït poques hores després de l'alerta d'alguns països occidentals

Una de les portes d’entrada a l’aeroport de Kabul ha estat colpejada per una gran explosió unes hores després que les agències d’intel·ligència occidentals advertissin d’un imminent atac terrorista. El portaveu del Pentàgon, John Kirby, ho ha confirmat a través d’una piulada a Twitter. Una segona explosió prop d’un hotel de la capital afgana també ha colpejat la població de la capital. Segons la cadena Al Jazeera, hi ha més de 50 morts, tot i que les dades encara no estan confirmades.

 El portaveu del Departament de Defensa nord-americà, John Kirby, confirma que l’explosió d’aquest dijous a l’exterior de l’aeroport de Kabul ha provocat “víctimes dels Estats Units i civils”. Segons Kirby, es tracta d’un “atac complex” que ha inclòs una primera explosió a ‘Abbey Gate’ i una segona a prop del Baron Hotel de la capital afganesa, a la mateixa zona. Durant l’atac també s’haurien produït diversos trets, segons el Pentàgon. L’ambaixada dels Estats Units a Kabul demana als ciutadans que no vagin a l’aeroport i que fugin del lloc dels fets, així com dels accessos est i nord del mateix aeroport. “Han de marxar immediatament”.

Així mateix, els EUA han volgut desmentir algunes informacions que indicaven que el govern de Joe Biden tenia la intenció d’abandonar totlament l’Afganistan en les properes 36 hores. Kirby ha negat en un altre missatge que aquestes fossin les intencions actuals del govern del seu país. En les darrreres hores, la tensió ha augmentat pels trets que s’han escoltat quan s’enlairava un avió militar italià que transportava 100 civils afganesos fugint dels talibans.

La premsa britànica informa que per part de fonts militars del Regne Unit semblaria que l’explosió no ha produït ferits entre els militars però es desconeix si hi podria haver ferits entre els afganesos que estan fent cua per preparar els papers per sortir a l’exili. Un periodista de Reuters que cobreix els temes del Pentàgon assegura que hi hauria dues o tres nord-americans ferits per l’explosió. El mateix periodista afirma que ha estat un atac suïcida.

Passades les quatre de la tarda la premsa britància confirma de fonts governamentals del Regne Unit que s’han produït dues explosions més a prop del Baron Hotel de Kabul.

El mitjà afganès ToloNews ha penjat diverses imatges que mostren la situació a la zona on s’ahurien produït les explosions.

Comentaris

    Vendetta 26/08/2021 4:50 pm
    Rapid salveu el punt lila totis cap a kabul el bTallo de empoderades

Nou comentari