El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Europa afronta el Nadal i l’Òmicron amb restriccions i cancel·lacions
  • CA

L’onada de contagis i l’arribada de la variant Òmicron a Europa ha provocat que les grans ciutats europees celebrin un Nadal ple de restriccions i de cancel·lacions d’esdeveniments massius. S’ha generalitzat el tancament de les discoteques i s’han suspès molts esdeveniments al carrer. No només ha passat a la capital catalana, Barcelona, sinó que tal i com apunta l’Agència Catalana de Notícies, el mateix passa a París, Londres, Amsterdam o Berlín: aquestes capitals no faran cap festa massiva per celebrar l’arribada del 2022.

No és només que s’hagin suspès les grans festes de Cap d’Any, sinó que a més hi ha forces restriccions pel que fa a les trobades en grup. Si bé en alguns països hi ha el toc de queda, una mesura que per exemple s’aplica a Catalunya, a d’altres llocs també tenen les seves restriccions particulars. És el cas de França, un país on no només les discoteques estan tancades fins el dia 6 de gener, sinó que a més està prohibit ballar a bars i restaurants. Pel que fa a la capital d’aquest país, París, l’ajuntament va anunciar la setmana passada que no es faran els tradicionals concerts i focs artificials als Camps Elisis la nit de Cap d’Any. Durant aquella nit també estarà prohibit consumir alcohol al carrer.

Londres, en canvi sí que ha anul·lat la celebració del Cap d’Any, en la qual es preveia que unes 6.500 persones es reunissin a Trafalgar Square, però ha decidit mantenir obertes les discoteques. En aquests espais s’hi pot accedit mostrant el passaport Covid. “Serà molt decebedor per a molts londinencs, però hem de prendre les mesures adequades per reduir la propagació del virus“, va assegurar l’alcalde de la capital del Regne Unit, Sadiq Khan, sobre la cancel·lació de l’esdeveniment a Londres.

A Berlín, en canvi, sí que se celebraran els tradicionals concerts i focs artificials a la Porta de Brandenburg, però el públic no hi assistirà i es podrà seguir a través de la televisió. A Alemanya, a partir del 28 de desembre es tancaran les discoteques i es restringiran a 10 les reunions privades. Pel que fa a Amsterdam, les celebracions de Cap d’Any ja es van suspendre al novembre quan els Països Baixos van anunciar el confinament de la població. De la mateixa manera, Itàlia ha suspès les celebracions d’Any Nou, ha prohibit fins al 31 de gener totes les festes que puguin provocar aglomeracions a carrers i places i ha tancat discoteques i sales i locals de ball.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa