El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els eurodiputats, obligats a seure a un metre de distància entre ells pel coronavirus
  • CA

L’Eurocambra manté la sessió plenària, però la limita a tres debats i una declaració a causa del coronavirus. La decisió l’ha pres la Conferència de Presidents –l’òrgan de l’Eurocambra format pels líders dels diferents grups i pel president de la institució, David Sassoli- aquest dilluns, poc abans de l’hora en què estava previst l’inici del plenari. Segons ha explicat el portaveu de l’Eurocambra, Jaume Duch, només es faran tres debats i una declaració i s’han cancel·lat tots els vots legislatius i de resolucions. En lloc de quatre dies de plenari, com és habitual, aquest cop els tres debats i la declaració es faran únicament dimarts. Els eurodiputats hauran de seure a un metre de distància com a mesura de seguretat.

Amb l’agenda reduïda al màxim, els únics debats que es faran seran sobre la crisi migratòria a la frontera entre Grècia i Turquia, el coronavirus i el bloqueig del pressupost de la Unió Europea. La declaració serà sobre el 8-M. Els tres debats i la declaració s’han mantingut perquè la Conferència de Presidents els considerava “temes prioritaris”, ha dit Duch.

El portaveu de l’Eurocambra ha assegurat que la decisió de limitar a un sol dia el plenari vol “equilibrar” les “prioritats” de la institució de “continuar exercint el seu rol en un moment important” i “contribuir a evitar la propagació” del coronavirus.

Amb la pròxima sessió plenària prevista per al 30 de març, Duch ha apuntat que la Conferència de Presidents ha parlat sobre què pot passar amb la pròxima sessió si el coronavirus encara no està controlat, però no ha decidit res.

Trasllat del plenari a Brussel·les

Seguint les recomanacions dels serveis mèdics de l’Eurocambra, el president de la institució va decidir traslladar la sessió a Brussel·les per evitar el viatge a Estrasburg. La mesura es va afegir a les que ja s’havien pres fins aleshores, i que continuen vigents, com la limitació de l’activitat a la cambra a aquella que és estrictament legislativa.

Com a mesura preventiva, a l’edifici del Parlament Europeu tampoc estan permeses les visites externes i als periodistes que hi treballen se’ls fa signar un document conforme no han estat en contacte amb cap infectat ni han visitat les regions afectades, com les italianes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa