El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
EUA aprova un rescat de 900.000 milions de dòlars per als nord-americans en dificultats per la pandèmia
  • CA

El Congrés dels EUA ha aprovat aquest dilluns un paquet massiu d’ajuda per la Covid-19 i una llei de finançament del govern, segons informa NBC News. Es tracta del segon esforç aquest any per aportar ajuda directa als nord-americans en dificultats a causa de la pandèmia.

Aquest paquet s’aprova el dia que els EUA han superat els 18 milions de contagis de Covid-19 i els 319.000 morts.

El resultat de la votació estava garantit després que diumenge a la tarda els líders del Congrés arribessin a un acord sobre un paquet de prop de 900.000 milions de dòlars. Aquest acord inclou una segona ronda de xecs d’estímul, una extensió de les prestacions d’atur i més diners per a vacunes i educació.

El president electe dels EUA, Joe Biden, ha celebrat l’acord a través d’una piulada a Twitter on ha dit també que la feina contra la Covid-19 no acaba aquí. Ha avançat que l’any que ve el govern preparà un pla de suport i ha enviat un missatge als ciutadans en dificultats: “L’ajuda és en camí”.

L’acord inclou xecs d’estímul de fins a 600 dòlars per persona per a persones que guanyen 75.000 dòlars a l’any i parelles casades que guanyen fins a 150.000 dòlars, amb 600 dòlars addicionals per cada dependent menor de 18 anys que visqui a la mateixa llar.

També amplia la assegurança d’atur i l’assegurança federal d’atur (300 dòlars setmanals) i més de 284.000 milions de dòlars més en préstecs per a empreses que malden per pagar lloguer i treballadors, 69.000 milions de dòlars en un fons de distribució de proves i vacunes i 82.000 milions de dòlars en finançament per a col·legis i escoles.

S’espera que el president Donald Trump signi el projecte de llei els propers dies. No obstant això, com que el projecte de llei de 5.600 pàgines és un dels més grans i el finançament del govern s’esgota a mitjanit, els legisladors van adjuntar un projecte de llei separat per evitar un tancament del govern durant set dies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa