Els EUA anuncien aranzels a les importacions d'acer i alumini de la UE

El president de la Comissió Europea retreu a Trump que les restriccions unilaterals són "injustificades i contràries" a les normes de l'Organització Mundial del Comerç
Donald Trump
Donald Trump | Europa Press

Els Estats Units aplicaran a partir d'aquest divendres aranzels del 25% i el 10% a les importacions d'acer i d'alumini de la Unió Europea, Canadà i Mèxic. Així ho ha anunciat el secretari de Comerç dels EUA, Wilbur Ross.

 

Per la seva banda, el president de l'executiu comunitari, Jean-Claude Juncker, ha assegurat que les restriccions unilaterals de Donald Trump són "injustificades i contràries" a les normes de l'Organització Mundial del Comerç (OMC). A través d'un comunicat, el luxemburguès ha criticat que la decisió és "proteccionisme, purament i simplement" i ha recordat que durant els darrers mesos s'ha intentat negociar amb els Estats Units "a tots els nivells possibles" per resoldre el problema de l'excés de capacitat del sector siderúrgic.


 

"Hem fet mostres reiterades de la nostra disposició per millorar les relacions comercials bilaterals però també hem volgut deixar ben clar que la UE no negociarà sota cap amenaça", ha afegit Juncker. En aquest sentit, ha advertit que "apuntant a qui no és responsable dels excessos de capacitat" els Estats Units es posen en mans "de qui sí que n'és, de responsable", referint-se a l'OMC.

"Actualment, no ens deixen cap més opció que endegar un procediment de solució de diferències de l'OMC i imposar una sèrie de drets addicionals a les importacions provinents dels Estats Units", ha conclòs. 

 

Per la seva banda, l'eurocomissària de Comerç, Cecilia Malmström, ha afirmat que aquest dijous "és un mal dia per al comerç mundial". Malmström ha reiterat que les mesures dels Estats Units "van clarament contra les normes pactades en l'àmbit internacional" i ha explicat que des de la UE s'imposaran també "mesures de reequilibri", aplicant també aranzels a productes nord-americans.


 

En virtut de les normes de l'OMC, la UE utilitzarà aquesta possibilitat en una llista de productes. Segons informació de la CE, el nivell d'aranzels que s'aplicaran reflectiran el dany causat per les noves restriccions comercials.
Comentaris
Mama
Li retreuen el que hauria d'haver fet Europa amb la xina de fa anys, posar arancels més elevats. Ara els petits i grans fabricants de casa s'han quedat sense feina perquè de la xina ve tot més barato.

envia el comentari