EUA recomana evitar els viatges a Andorra per la Covid

Els Centres de Control i Prevenció de Malalties dels Estats Units (CDC) han recomanat evitar els viatges a països com Andorra, França i Portugal perquè els consideren zones d'”alt risc” davant l’augment de la taxa d’incidència de contagis de coronavirus, informa l’agència Europa Press. Així, tots ells, juntament amb Xipre, Jordània, Liechtenstein i Tanzània, han estat inclosos a la llista de països que es troben al nivell 4 d’alerta. França era un dels principals països de destinació per al turisme internacional abans de la pandèmia, per bé que ara els CDC han recomanat no viatjar al país fins a nou avís.

Les destinacions que passen a formar part del nivell 4 d’alerta tenen més de 500 casos per cada 100.000 habitants en els darrers 28 dies. “La població ha d’evitar viatjar a aquests indrets”, han indicat els CDC en un comunicat. En aquest sentit, han recalcat que qui vulgui desplaçar-se ha d’estar completament vacunat. “Els turistes que estan completament vacunats tenen menys possibilitats d’expandir el virus. Tot i això, viatjar segueix suposant un risc i fins i tot aquells que estan vacunats poden infectar-se i contribuir que noves variants del coronavirus s’expandeixin”, assenyala l’agència.

Tots aquests països —a excepció de Jordània— ja figuraven com a països de nivell 3. França s’ha vist particularment colpejada per aquesta última onada de contagis, cosa que ha portat el Govern a imposar noves mesures de restricció. La variant òmicron del coronavirus ha portat els països a suspendre vols amb alguns Estats del sud d’Àfrica. Dilluns, els Estats Units van anunciar la implementació de noves restriccions als viatges a causa de la presència de la variant.

Els Estats Units, un dels països més afectats del món per la pandèmia, han comptabilitzat més de 49 milions de casos i 788.000 morts des que va esclatar la crisi sanitària. L’amenaça de la nova variant torna a posar les autoritats del país en alerta.

Comentaris

    Groc Desembre 07, 2021 | 16:20
    Si qualsevol altre pais estés fent la quantitat de probes PCR/TMA que estem fent a Andorra potser les xifres de contagi canviarien

Nou comentari