El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
EUA alerta la ciutadania que està “interpretant malament” la relaxació de l’ús de la mascareta
  • CA

El responsable de la lluita contra la Covid-19 als Estats Units, Anthony Fauci, ha lamentat aquest dimecres que la ciutadania nord-americana està “interpretant malament” les noves pautes per a l’ús de mascareta a persones vacunades contra la malaltia, a l’entendre que la recomanació de les autoritats sanitàries assenyala que ningú ha d’utilitzar-la.

Els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC) dels Estats Units van anunciar fa una setmana que les persones completament vacunades contra la Covid-19 poden ometre l’ús de mascareta i el distanciament físic tant en interiors com en exteriors.

“Crec que les persones estan interpretant malmaent (…) pensant que (les noves pautes) són la retirada de l’ús obligatori de la mascareta per a tots”, ha assenyalat Fauci en declaracions a Axios, on ha remarcat que les recomanacions emeses recentment pels CDC d’Estats Units “no ho són”.

“És una garantia per als que estan vacunats que poden sentir-se segurs, ja sigui a l’exterior oa l’interior”, ha defensat, abans de rebutjar que aquesta “mala interpretació” sigui culpa seva. “Les persones les llegeixen (les recomanacions) ràpid, o les escolten a la meitat (…) Pensen que hem dit ‘No necessiteu fer servir mascareta mai més’. Això no és el que han dit els CDC”, ha reiterat Fauci.

La relaxació de les pautes per evitar eventuals contagis de Covid-19 als Estats Units, el país més colpejat per la pandèmia del món, té lloc en el marc d’una millora de la situació epidemiològica del país nord-americà i un ràpid avanç de la seva campanya de immunització.

Fins al moment, els Estats Units ha administrat més de 276 milions de dosis de la vacuna contra la Covid-19, amb més de 124 milions de persones amb la pauta completa. Les autoritats sanitàries nord-americanes han comptabilitzat més de 33 milions de contagis, incloses més de 587.000 víctimes mortals a causa de la malaltia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa