Estat Islàmic treu importància a la “falsa victòria” dels talibans

Responsabilitza els Estats Units de l'entrada definitiva dels insurgents en la capital afganesa

L’organització gihadista Estat Islàmic ha llançat la seva primera reacció a la conquesta talibà de Kabul a través d’un editorial en el qual ha minimitzat la importància d’aquesta “falsa victòria” i responsabilitza els Estats Units de l’entrada definitiva dels insurgents en la capital afganesa. “Els Estats Units ha restaurat el govern dels talibà i els va concedir Kabul sense disparar un sol tir”, resa l’editorial en el magazín Al Naba, traduït per l’especialista Aymen Al Tamimi.

En el text, Estat Islàmic denúncia “una coordinació directa entre les forces estatunidenques i els talibans durant l’avanç cap a Kabul, i com les operacions d’evacuació de milers de croats i espies han continuat enmig d’una gran confiança entre els dos costats”. A més, descriu un model de “nous talibans”, més moderns, i dubten sobre la seva capacitat per a imposar una veritable ‘xaria’ o llei islàmica al país. De fet, l’organització gihadista es proclama en l’editorial com a única garant d’aquesta pràctica. “Cada vegada estem més segurs de la solidesa del camí que ha adoptat l’Estat Islàmic per a adoptar-la”, asseguren.

De fet, aquests nous talibans no són més que, a parer d’Estat Islàmic, un constructe parcial dels Estats Units per a “buscar un altre model en el qual poguessin veure una millor oportunitat” i enfrontar-se a Estat Islàmic com una “alternativa” als ulls dels musulmans. Tota aquesta conspiració hauria estat traçada durant les converses entre els talibans i els EUA a Doha, la capital de Qatar, durant les quals els estatunidencs van definir les línies mestres de la seva retirada de l’Afganistan durant l’Administració Trump.

“Els líders dels talibans van anunciar l’alliberament de l’Afganistan des de l’interior dels hotels de Qatar. La seva falsa victòria ha sorgit d’on salin les decisions de guerra contra l’Islam!”, lamenta Estat Islàmic. “Quant als soldats del Califat”, conclou el grup en referència als seus milicians, “s’estan preparant per a una nova etapa de les etapes del seu beneït gihad (o guerra santa), perquè aquesta és la victòria i el que està al costat”, insisteixen en referència als talibà “és un mer murmuri i miratge”.

Comentaris

    fat boy 21/08/2021 6:09 pm
    Son una colla de pixafredes, han comentat.

Nou comentari