Espanya expulsarà dos diplomàtics russos en resposta a l'atac químic a Salisbury

En total, els països de la Unió Europea n'expulsaran trenta
El ministre espanyol d'Afers Exteriors, Alfonso Dastis
El ministre espanyol d'Afers Exteriors, Alfonso Dastis | ACN

Espanya expulsarà dos diplomàtics russos en resposta a l'atac amb un agent químic contra l'exespia rus Sergei Skripal i la seva filla a principis de mes a la localitat britànica de Salisbury en senyal de solidaritat amb el Regne Unit en el marc d'una acció coordinada a nivell de la UE.

 

"Espanya n'expulsarà dos", segons han confirmat a Europa Press fonts europees, després que catorze països membres hagin anunciat l'expulsió de diplomàtics russos presents al seu territori.

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va evitar divendres passat avançar si Espanya també cridaria a consultes el seu ambaixador a Rússia com ha fet la UE o expulsaria diplomàtics russos com va fer el govern britànic en resposta a l'atac a Salisbury però va assegurar que els països de la UE es consultarien "al llarg d'aquests dies" de cara a adoptar decisions "similars entre tots els països de la Unió".


 

El president del Consell Europeu, Donald Tusk, ha anunciat que aquest dilluns "catorze estats membre han decidit expulsar diplomàtics russos" després de la decisió dels líders europeus i ha avançat que "mesures addicionals, incloses més expulsions dins d'aquest marc comú de la UE, no s'exclouen en els propers dies i setmanes".

 

En total, els països de la UE expulsaran 30 diplomàtics russos, encara que se n'esperen "més", han explicat a Europa Press fonts europees.
Comentaris
Fat Boy
Mira, ara tenen una oportunitat d'or de reconeixer la Republica.
Ciutadana farta
Ho he dit sempre , russia es el nostre as a la maniga, si estan amb nosaltres els hi podm oferir dos ports estrategics a la mediterranea, i estan frisant per tenir-ho, zasca a ue, i als usa, i despres a veure que, no es quedaran pas inmovils, en24hores ens reconeixen tots, apostem?ara es el moment, amb putin al darrera........ a veure qui ens tus
Joan Girona
...i poden aprofitar per expulsar-ne també uns quants d'espanyols...
Ebrenc
Veieu per què els governs europeus fan costat a l'espanyol? Perquè és un gosset obedient, fa els que li diuen els seus amos i a canvi dins de casa mossega qui vol.
Escanyapolls
Potser seria més higiènic al mateix temps fotre fora el dastis i tota la maranya d'ambaixades espanyoles ruïnoses i plenes de vividors inútils escampats pertot arreu.
la voz de su amo
españa unagrandeilibre?

envia el comentari