El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El volcà Etna també entra en erupció
  • CA

El volcà Etna, que es troba a Sicília (Itàlia), també ha entrat en erupció, ara que el volcà Cumbre Vieja de la Palma també ha començat a expulsar lava. No obstant, l’Etna es trobava només en una pausa que ha durat només 20 dies. A la illa més gran del Mar Mediterrani hi ha ara mateix un núvol de fum i cendra que ha arribat fins als 9.000 metres d’alçada. L’Etna és una muntanya de 3.300 metres, i en els darrer any ha encadenat diverses erupcions. Això el converteix en el volcà més actiu de la zona.

L’Institut Nacional de Geofísica i Vulcanologia d’Itàlia (INGV) ha informat aquest dimarts que ha sortit lava del cràter que es troba al sud-est de la muntanya. L’organisme ha avisat l’aviació, però l’aeroport internacional de Catània, que és la ciutat més propera a aquest volcà, no s’ha vist afectat. Les tremolors han arribat al seu màxim cap a les 9:45h d’aquest dimarts, i des de llavors s’ha anat produint una “disminució gradual” d’aquestes, segons ha informat l’INGV.

Així mateix, l’Institut Nacional de Geofísica i Vulcanologia també ha assenyalat que “la font de lava s’ha acabat“. L’activitat volcànica hauria començat cap a les 6:15 hores, amb una emissió ce cendres, i 40 minuts després s’ha observat la continuació de l’activitat estromboliana al cràter sud-est, que és el més actiu en les darreres erupcions de l’Etna.

L’últim cop que l’Etna va erupcionar va ser a finals del passat mes d’agost. El núvol que s’ha produït per l’activitat actual ha arribat fins als 9.000 metres d’alçada, i això ha fet que es pugui observar des de Catània i Taormina. Segons la previsió, el núvol viatjarà en direcció a nord-est. Aquesta nova erupció coincideix amb el de La Palma, que ha fet desallotjar unes 6.500 persones dels seus habitatges. En aquesta illa de les Canàries no s’ha registrat cap víctima mortal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa