Equador avisa que Assange seguirà guadint d'asil mentre "compleixi"

El president del país llatinoamericà recorda que el fundador de Wikileaks, que es va implicar amb l'1-O, no té permès incidir en la política de "països amics"
Julian Assange durant la videoconferència
Julian Assange durant una videoconferència a Barcelona   | JOAN ANTONI GUERRERO

El president d’Equador, Lenín Moreno, ha afirmat en declaracions al diari alemany DW que el fundador de Wikileaks, Julian Assange, seguirà gaudint del dret d’asil “mentre compleixi amb els requisits” que té fixats, entre els quals hi ha el de no parlar d’assumptes polítics d’altres països. Assange es va implicar en la defensa del referèndum de l'1d'octubre. “No se li ha d’oblidar que la seva condició d’asilat li impedeix parlar de política i intervenir en la política de països amics. És per això que li hem tallat la comunicació”.


 

Moreno ha negat qualsevol pressió d’Estats Units o d’altres governs per treure protecció a Assange, que “va sobrepassar els límits de a llibertat d’expressió. El president equatorià ha afegit que “hi ha dos tipus de llibertat: la llibertat responsable i la llibertat cavernosa, en la qual un creu que pot fer el que li dona la gana, quan li dona la gana i com li dona la gana. Això no és llibertat. La llibertat s’ha d’exercir amb molta responsabilitat”.
Comentaris
Ho pot denunciar tot
menys el que pasa a Catalunya.
Xavi
Penos que Espanya proiveixi a Equador que Assange pugui parlar. LLIBERTAT D'EXPRESIO! tenen por de que Assange opini sobre el que cregui ? en quina merda de mon vivim ? Visca la Republica

envia el comentari