El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Episodis d’histèria col·lectiva a Ucraïna pel coronavirus, amb barricades i aldarulls
  • CA

Ucraïna ha viscut alguns episodis d’histèria col·lectiva en algunes zones del país a causa dels temors sobre el coronavirus. Els problemes s’han viscut sobretot en un petit poble del centre del país, anomenat Novi Sanjary, perquè allà hi ha un hospital del ministeri de l’Interior, on s’hi van traslladar el passat dia 20 un grup de 72 persones procedents de Wuhan, 45 ucraïnesos repatriats al costat de 27 estrangers.

Els vilatans de la zona van respondre a l’arribada dels autobusos llençant-los pedres i aixecant barricades a les carretera perquè no poguessin continuar el trajecte davant la por a que el virus s’estengui, malgrat que les persones refugiades estan simplement en quarantena.

Segons informa Radio France International, els missatges del govern cridant a la calma no han tingut efecte sobre la població. El mitjà apunta que aquesta reacció seria com a conseqüència a la desconfiança en el sistema sanitari i en les pròpies institucions.

D’altra banda, l’agència AFP publica aquest dissabte una exclusiva assegurant que milers de comptes russos a les xarxes socials han llançat de manera coordinada missatges d’alarma sobre el nou virus afectant els esforços que s’estan fent en la lluita contra l’epidèmia, segons fonts del govern d’Estats Units.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa