Els talibans maten quatre manifestants en una nova jornada de protestes a l’Afganistan

El dimecres una dotzena de persones van morir per enfrontaments amb els talibans

Centenars de persones han sortit als carrers de diversos punts de l’Afganistan, inclosa la capital, Kabul, aquest dijous per a commemorar el Dia de la Independència portant la bandera oficial, després que els talibans s’hagin fet amb el control del país asiàtic. A la manifestació a Kabul han acudit un centenar de persones onejant majoritàriament la bandera vermella, negra i verda, un signe de protesta enfront dels talibans, que tenen la seva pròpia ensenya. Segons ha recollit l’agència DPA, els manifestants cantaven “llarga vida a l’Afganistan” i “la nostra bandera, el nostre orgull”. Les províncies de Nangarhar, Laghman i Kunar han viscut protestes similars, amb els manifestants també onejant la bandera afganesa, ha recollit l’agència afganesa de notícies Jaama.

A la ciutat de Jalalabad, els talibans han disparat contra un grup de persones que protestava contra la retirada de la bandera afganesa en la localitat per a dispersar a la multitud. Alguns mitjans parlen de diversos morts i l’agència de notícies Sputnik precisa que són quatre. Així mateix, altres tres persones han estat detingudes. El dimecres, una dotzena de persones va morir per enfrontaments amb els talibans en defensa de la bandera afganesa en Jalalabad. Desenes de persones reivindicaven el seu dret a mostrar l’ensenya oficial del país, en lloc de la blanca esgrimida per la insurrecció.

No ha estat l’únic incident. D’acord amb vídeos compartits en xarxes socials, algunes de les protestes en diversos punts del país han acabat amb els talibà obrint foc contra els manifestants.

Nou comentari