Els talibans diuen que respectaran els drets de les dones “sota la Sharia”

Asseguren que seran actives "en el marc de l'islam"

Els talibans han assegurat aquest dimartes que no volen enemics “ni interns ni externs”, en una roda de premsa a Kabul, la primera des que han ocupat el poder a l’Afganistan. El portaveu del grup extremista, Zabihullah Mujahid, ha traslladat a la comunitat internacional que “ningú en sortirà perjudicat” i ha defensat el “dret a actuar conforme als principis religiosos”. “Estem compromesos a respectar els drets de la dona sota la Sharia“, ha anunciat. Pel portaveu, les dones musulmanes seran “felices” de viure sota el marc de la Sharia”. En aquest sentit, ha dit que les dones podran “treballar i estudiar” i seran “molt actives en la societat en el marc de l’Islam“.

Segons Zabihullah Mujahid, els taliban han “perdonat tothom per l’estabilitat i la pau a l’Afganistan” i avança que “treballen seriosament en la formació d’un govern”. La Sharia és un sistema legal basat en una interpretació estricta de la llei islàmica que el grup islamista va impulsar entre el 1996 i el 2001, quan ja va ocupar el poder al país, i que entre d’altres, obliga les dones a cobrir-se completament o a impedir l’educació de les nenes.

Comentaris

  Biden residu obawa el president mes curtet d'usa 17/08/2021 7:50 pm
  Per que els talibans son deu vegades mes intel.ligents que el vell tarat i ridicu Biden? Qui vota Biden es ......
  fat boy 17/08/2021 8:25 pm
  Ha, ha, fan com el Sanchez que dialogara amb els catalans sota la Constitucion.
  X2 18/08/2021 12:58 pm
  S i, si, això de la sharia es com la constitució espanyola, una dictadura totalitària , una merda
  Peter smich 18/08/2021 1:21 pm
  Això és com França i Espanya amb Catalunya, són iguals que els talibans, us respectarem dins les nostres lleis. I el nostre idioma. Sinó presó i garrotades i multes milionàries.

Nou comentari