El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els líders de la UE podrien tancar l’espai aeri a Bielorússia
  • CA

Els líders europeus estudien tancar l’espai aeri a companyies aèries bielorusses i vetar el seu accés a aeroports a la Unió Europea, a més de demanar a aerolínies europees que no sobrevolin Bielorússia, en resposta a l’incident d’aquest diumenge en el qual Minsk va forçar a un vol de Ryanair a realitzar un aterratge d’emergència per a detenir a un dissident bielorús.

Segons un esborrany de conclusions del Consell Europeu, al qual ha tingut accés Europa Press, els líders condemnen l’episodi aeri i la detenció del periodista Roman Protasevich i la seva parella, Sofia Sapega, dels quals reclama la seva immediata posada en llibertat. El Consell Europeu demana les “mesures necessàries” a la UE per a prohibir que les aerolínies bielorusses sobrevolin l’espai aeri de la UE i aterrin en aeroports del bloc europeu.

Igualment, insta les companyies aèries de la UE evitar sobrevolar el país i reclama una recerca a l’Organització d’Aviació Civil Internacional (ICAO, per les seves sigles en anglès) sobre l'”inacceptable” incident. Els líders també conviden a la UE a ampliar les sancions individuals que pesen sobre Bielorússia per la deriva autoritària al país i que mantenen a 88 dirigents en la llista negra europea.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa