Els demòcrates i alguns republicans reclamen la destitució immediata de Trump

Alguns membres del gabinet defensen engegar un procediment ràpid que permet apartar-lo si està incapacitat per governar

El líder dels demòcrates al Senat, Chuck Schumer, ha reclamat al vicepresident Mike Pence que invoqui l’esmena 25 de la Constitució per destituir immediatament al president sortint dels Estats Units, Donald Trump, arran de l’assalt al Capitoli dels seus seguidors que ha acabat amb almenys quatre morts. “Va ser una insurrecció contra els EUA incitada pel president”, ha alertat Schumer.

Segons alguns mitjans nord-americans, diversos líders republicans i membres del gabinet de Trump defensen apartar Trump amb aquest procediment ràpid abans que el president electe Joe Biden assumeixi el càrrec el 20 de gener. L’esmena 25 permet al vicepresident amb el vistiplau d’una majoria del gabinet declarar que el president està incapacitat per governar. Si Pence optés per fer aquest pas i fos aprovat, Trump ho podria impugnar al Congrés. La Cambra de Representants i el Senat haurien de validar o rebutjar la destitució amb una majoria de dos terços. Tanmateix, mentre es resol el tràmit parlamentari, el vicepresident Pence actuaria com a president interí.

Més informació

Comentaris

  Pep 08/01/2021 12:06 pm
  Aquest pòtol es mereix que el fotin al corredor de la mort i la palmi el més aviat possible.
  Ramon 08/01/2021 1:01 am
  Un altre tema és si la revolta és violenta, si assalta propietats privades, etc. Però jo particularment això ho condemno sempre. No com els mitjans de Catalunya, que quan la revolta és esquerranista l'enalteixen i pobre del policia que s'hi fiqui pel mig. Us imagineu que la policia hagués causat 4 morts entre els "indignats" que van posar setge al nostre Parlament?
  Ramon 08/01/2021 12:57 am
  Més. Pensilvània. 15.000 persones han declarat que van anar a votar i no van poder fer-ho perquè constava que ja ho han havien fet. I així manta casos. Frau en les eleccions americanes, no és cap novetat. La novetat és la dimensió. Suficient per haver capgirat el resultat final? No ho sé. Però, hòstia, no trobeu normal que qui l'ha votat i rep aquestes informacions, perquè lògicament allà hi ha mitjans que se'n fan ressò, es revolti?
   Estem rodejats de tarats 08/01/2021 5:58 am
   Que es demostri..
  jaume 08/01/2021 12:40 am
  Trump es un sonat que ha trecat els esquemes al sistema que representa ara Biden, que no esta boig com l'altre però es tant o més perillós que Trump, pero semblarà que no. I tota la prensaa del món aplaudint i prenen partit.... Vivim una merda de democracies..i la prensa pro i contra Trump o Biden hi tenen molt a veure, i ni ho sabent... són part de l'estupidessa.
  Ramon 08/01/2021 12:32 am
  E l s a i a t o l · l à s i r a n i a n s q u e l a p i d e n d o n e s, p e n g e n h o m o s e x u a l s d e g r u e s i f i n a n c e n P o d e m o s j a s ' h a n p o s a t a e n r i q u i r u r a n i s e n s e n i e s p e r a r a l a p r e s a d e p o s s e s s i ó d e B i d e n. M e n y s m a l q u e I s r a e l n o e s t à p e r r o m a n ç o s!
  Ramon 08/01/2021 12:27 am
  A sota un pertorbat fa befa amb una cosa tan greu com el frau hagut en el vot per correu a diversos swinging states americans. Si el frau l'haguessin fet en sentit contrari poc que en faria befa. I en tal supòsit, TV3 enaltiria les revoltes i aldarulls de protesta.
  Ramon 07/01/2021 11:19 pm
  Hi ha un munt de sacs de vots a les portes dels col·legis, aparteu les criatures.
   Ramon 08/01/2021 12:52 am
   Si els haguessin deixat a les portes dels col·legis de la canalla, rai. El greu és que els van deixar a les portes dels col·legis electorals. Michigan. 4 de la matinada. Arriba un camió amb tot de sacs, 100.00 vots per correu amb la manca de control i custòdia que ara hem sabut. TOTS per Biden. TOTS. Absolutament tots. D'això se'n diu un impossible estadístic.
  JordiP 07/01/2021 10:56 pm
  Si hi ha la mínima possibilitat d'èxit, jo ho posaria en marxa a tota màquina. Aquest paio està boig de lligar. Boig de tancar. Mentre està al carrer pot provocar qualsevol desgràcia: els seus partidaris estan armats fins les dens en virtut de la segona esmena. Ja s'ha vist ahir a l'assalt al Capitol.

Nou comentari