El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els científics troben Òmicron-like, una versió de la nova variant més difícil de detectar

L’estat australià de Queensland ha trobat un nou llinatge de la variant Òmicron en un viatger arribat de Sud-àfrica, han informat dimecres les autoritats sanitàries, segons informa Bloomberg. El nou llinatge té aproximadament la meitat de les variacions genètiques de l’original i no es pot detectar amb un cribratge típic, ha dit als periodistes el director de salut en funcions de l’estat, Peter Aitken. La subvariant es va trobar en un viatger que havia arribat de Sud-àfrica i que dissabte va donar positiu per coronavirus, ha agregat.

El nou llinatge té prou marcadors “per poder classificar-lo com a omicrons, però no en sabem prou sobre què significa això pel que fa a la gravetat clínica i l’eficàcia de la vacuna“, ha dit Aitken. “Ara tenim Òmicron i Òmicron-like”. El descobriment arriba quan Queensland es prepara per reobrir finalment la seva frontera amb la resta d’Austràlia abans del previst dilluns que ve, ja que més del 80% de la població elegible estarà totalment vacunada a finals d’aquesta setmana.

El descobriment pot suposar un revés per als científics que intenten entendre l’impacte de la variant Òmicron: si és més virulenta i si escapen a les vacunes. és la soca i si les vacunes són efectives per reduir el risc de malalties greus. Tot i que la majoria dels canvis genètics són innòcus a mesura que els virus muten, alguns poden fer que el mutant sigui més hàbil per infectar cèl·lules, per exemple, o per evadir anticossos. La majoria dels canvis genètics són innocus quan els virus muten, però alguns poden fer que el mutant sigui més hàbil, per exemple, per infectar cèl·lules o evadir anticossos.

El nou llinatge té aproximadament la meitat de les mutacions del genoma de la variant Òmicron convencional i no té la funció d’abandonament del gen s, cosa que dificulta el seguiment a través de les proves de PCR, ha dit Aitken.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: voleu dir? a desembre 08, 2021 | 20:23
    voleu dir? desembre 08, 2021 | 20:23
    Quines rucades, omicron-like! No saben què fer per a justificar més variants per anar posant vacunes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa