El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els casos greus de Covid-19 continuen creixent a Israel, que tem un nou confinament
  • CA

La pandèmia de Covid-19 ha repuntat a Israel en els últims dies i la dada de malalts greus ja s’ha situat aquest dijous per sobre dels 600, en un context en el qual el Govern de Naftali Bennett vol evitar costi el que costi un nou confinament pels efectius econòmic que portaria aparellats. Israel ha tornat en l’última setmana a dades de gener. El Ministeri de Sanitat ha informat aquest dijous de 7.856 nous positius, mentre que 603 pacients romanen en estat greu, amb 106 pacients que requereixen ventilació assistida.

Les autoritats israelianes han endurit en aquestes últimes setmanes les mesures contra la pandèmia, per exemple generalitzant el ‘passaport Covid’ per a accedir a nombrosos llocs. “Encara que el confinament sigui el camí més simple per al Govern, hem optat pel difícil, adoptar desenes de mitjanes”, ha declarat el Bennett.

L’Executiu no oculta que un nou confinament implicaria greus problemes econòmics, en la mesura en què estima que els anteriors haurien suposat pèrdues que ronden els 200.000 milions de shéquels (uns 53.000 milions d’euros). “Un confinament és l’últim recurs, només quan s’ha esgotat la resta d’opcions”, ha advertit el primer ministre, segons ‘The Jerusalem Post’.

Israel va ser un dels països que més ràpid va avançar en la campanya de vacunació, encara que s’ha estancat i al voltant del 60 per cent de la població té les dues dosis. Més de 1,2 de persones s’han posat ja una injecció de reforç —la tercera—, destinada als col·lectius de risc, segons les dades del Ministeri de Sanitat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: B EEE, BEEEeee a agost 19, 2021 | 13:00
    B EEE, BEEEeee agost 19, 2021 | 13:00
    "Vacunyaos" a tope. Jo cfrec q calen 4000 dosis perque comenci a fer efecta la "vacunya"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa