El rei de Jordània ordena alliberar 16 persones acusades de sedició

El cas va suposar un terratrèmol polític al regne

El rei de Jordània, Abdul·là II, ha ordenat alliberar 16 persones acusades de sedició per la seva suposada participació en un complot en el qual també s’hauria vist involucrat un dels seus germans, Hamza bin Hussein. El monarca considera que es tracta d’individus que es van ser “enganyats” per afegir-se a la conspiració. La Casa Reial jordana ha confirmat a les seves xarxes socials que el monarca respon a “una petició de perdó de diversos dels detinguts”, en un gest que vol fer coincidir amb el mes del Ramadà, durant el qual “tots volen estar amb la seva família”.

La Fiscalia ha aclarit a continuació que es tracta de 16 persones, entre les quals no hi estarien Basin Awadallah i Sharif Rahman Hassan bin Zaid, en considerar que el seu paper en el suposat complot seria més gran que el d’altres acusats. El seu “grau d’incitació” difereix del dels acusats que sí que seran alliberats, segons la nota oficial recollida per l’agència de notícies Petra.

El “cas de sedició”, com el descriu aquesta agència, va suposar un terratrèmol polític a Jordània, tant per enterbolir l’habitual estabilitat política del regne com per aplicar directament a persones de l’entorn del rei, entre ells l’antic príncep hereu Hamza, que va perdre el títol quan Abdul·là II va proclamar al seu fill com a successor.

El Govern jordà es va esforçar després de destapar l’escàndol per aclarir que Hamza no seria jutjat i fins i tot el propi rei va assegurar que el seu germà —són fills de la mateixa pare— estava “compromès” amb la família real i amb els interessos de país “per sobre de qualsevol altra consideració “.

Nou comentari