El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El president filipí descarta la seva filla com a relleu perquè “no és per a dones”
  • CA

El president de les Filipines, el polèmic Rodrigo Duterte, ha tornat a fer una de les seves declaracions xocants i controvertides. Aquesta vegada, ha assegurat que la seva filla, Sara Duterte, que és alcaldessa i lidera les enquestes, no es presentarà a les eleccions de 2022 per aspirar a agafar-li el relleu perquè la presidència “no és per a dones”. Segons ell, “la configuració emocional d’una dona i un home és totalment diferent”. Duterte també ha anunciat que no pretén optar a un segon mandat i per tant presidir el país sis anys. Tot i que els seus aliats al Congrés han buscat canviar la Constitució, adoptada el 1986 després de l’enderrocament del dictador Ferdinand Marcos. Segons ha explicat ell mateix, està “acabat”, de manera que tampoc no serà candidat. “Encara que me la serveixin en safata de plata (la reelecció) o em donin deu anys més gratis “, ha afegit.

La decisió arriba després que el seu projecte per modificar la Constitució li hagi comportat les crítiques de l’oposició. Ell manté que només es tracta de modificacions de la Carta Magna per accelerar “el progrés i el desenvolupament de país”, informa el diari Philippine Star.

Malgrat les afirmacions del seu pare, Sara Duterte lidera una enquesta recent, duta a terme per Pulse Asia Research, que l’assenyala com la millor opció per succeir l’actual president, ja que el 26% dels enquestats li donarien suport. “La compadeixo si ha de passar pel que jo he experimentat”, ha explicat Duterte.

L’assessor legal presidencial, Salvador Panelo, ha assegurat, per la seva banda, que el tàndem Duterte-Duterte, amb Sara com a candidata a la presidència i el seu pare com a candidat a vicepresident, seria “imbatible”, segons el Manila Times. En contraposició, Duterte ha assegurat que espera que “el pròxim president sigui tan enèrgic i resolutiu per enfrontar aquesta pràctica gairebé malvada de persones que recorren el país a la recerca de licitacions i se les reparteixen (amb suborns)”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa