El positiu per Covid de Macron provoca una onada de confinaments entre els líders europeus

Els primers ministres de Portugal, Bèlgica i Luxemburg s'aïllen per precaució, com també ha fet Pedro Sánchez

El positiu del president francès, Emmanuel Macron, per covid-19 deixa diversos líders europeus confinats per haver estat en contacte amb ell en els darrers dies. El primer ministre de Portugal, Antonio Costa, el de Bèlgica, Alexander De Croo, i el de Luxemburg, Xavier Bettel, se sumen a la llista de líders que s’han aïllat per precaució, en la qual també hi ha el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. A hores d’ara, però, cap d’ells ha donat positiu en un test ni tenen cap símptoma. En el cas de Costa, és el que ha tingut un contacte més recent amb Macron, amb qui es va reunir aquest dimecres a l’Elisi, menys de 24 hores abans del positiu del president francès.”Estic en aïllament preventiu fins que les autoritats sanitàries avaluïn el nivell de risc”, ha apuntat Costa en una piulada.

Macron va assistir el passat dijous i divendres a la reunió amb tots els caps d’estat i de govern de la Unió Europea a Brussel·les. Després d’haver-hi estat en contacte amb el president francès, De Croo i Bettel han decidit confinar-se, però no tenen cap símptoma. Per la seva banda, des de la cancelleria alemanya han informat que Angela Merkel ha donat negatiu en un test que es va fer posteriorment a la cimera, mentre que la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, “no té plans d’aïllar-se”, segons han informat des de l’executiu europeu. El positiu de Macron també ha fet que el president del Consell Europeu, Charles Michel, s’aïlli preventivament. Michel i el secretari general de l’OCDE, Ángel Gurría, van estar en contacte amb Macron dilluns en l’acte pel 60è aniversari que es va celebrar a París. En aquest acte també estava Sánchez, que també s’ha confinat.

A França, diversos polítics s’han hagut de confinar per haver estat en contacte amb Macron en els darrers dies, entre ells hi ha el primer ministre francès, Jean Castex, que no ha pogut assistir al Senat aquest dijous per presentar l’estratègia de vacunació del govern. També s’han aïllat el president de l’Assemblea Nacional francesa, Richard Ferrand, i el secretari general de l’Elisi, Alexis Kopler.

Nou comentari