El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El poble que bat rècord de calor i registra la major temperatura de la història d’Europa
  • CA

La ciutat de Siracusa va arribar aquesta setmana a registrar el rècord històric de la temperatura més alta a Europa: els 48,8 graus. Aixì, en el marc d’una onada de calor que manté a l’àmplia majoria de l’illa de Sicília en alerta vermella. Des de la tarda del dimecres, els bombers han rebut més de 200 avisos per incendis a Sicília, si bé les autoritats han apuntat que les hores més complicades semblen haver passat, segons l’agència DPA. Els meteoròlegs han advertit que encara es preveuen temperatures màximes, per la qual cosa insten a no baixar la guàrdia.

La vigilància també és extrema a l’illa de Sardenya, encara que la pitjor part d’aquesta ona d’incendis l’estaria patint la regió de Calàbria, al sud de la Itàlia continental. Diverses persones han perdut la vida en aquesta zona, que en alguns punts porta més d’una setmana entre les flames. De fet, una persona que col·laborava en les tasques d’extinció va morir el dimecres en bolcar el tractor en el qual circulava.

“Estem perdent la nostra història, la nostra identitat està quedant reduïda a cendres”, ha lamentat l’alcalde de Regi de Calàbria, Giuseppe Falcomatà, a Facebook. El regidor estima que els danys són “incalculables”, tant en termes materials com ecològics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa