El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Papa crea un tribunal per jutjar els bisbes que encobreixin abusos sexuals
  • CA

El Papa Francesc ha donat avui llum verda a la creació d’un tribunal al Vaticà per jutjar els bisbes que encobreixen els abusos sexuals comesos per sacerdots a la seva diòcesi. Els bisbes podrien ser jutjats per “negligència en el compliment del deure professional” segons el dret canònic, per aquest “nou òrgan judicial dins de la Congregació per a la Doctrina de la Fe”.

Associacions de víctimes de sacerdots pedòfils han defensat durant molt de temps que el fet que un bisbe hagi encobert l’abús de menors per part de sacerdots de la seva diòcesi és un delicte reconegut i sancionat pel Vaticà. La Pontifícia Comissió per a la protecció dels menors i el “C9”, el grup d’assessors cardenals del Papa, havien recomanat aquesta mesura.

Les queixes seran rebudes i transmeses per la Congregació per als Bisbes, per a l’Evangelització dels Pobles i per a les Esglésies Orientals, els tres “departaments” del Vaticà competents en relació als bisbes de tot el món. Una secretària especialment designada pel Papa serà la responsable d’aquesta nova secció legal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa