El foc creuat entre Palestina i Israel eleva el nombre de víctimes a banda i banda

El balanç fins ara és de 35 palestins morts i cinc israelians

El foc creuat entre Israel i grups militants palestins a la Franja de Gaza ha augmentat les darreres hores amb el llançament de coets cap a l’àrea de Tel Aviv i el consqüent bombardeig d’objectius de Hamas a la ciutat de Gaza per part de les forces israelianes, segons informa el diari Haaretz. D’acord amb aquest diari, han mort cinc israelians a causa dels coets provinents de la Franja de Gaza. L’exèrcit d’Israel ha bombardejat 140 objectius de la Franja d’ençà que dilluns Hamas s’afegís als atacs després d’un cap de setmana de xocs a Jerusalem.

Bombers d’Israel intervenen en un indret on ha caigut un coet de Hamas a Tel Aviv / EP

En les darreres hores, segons el diari The Jerusalem Post, han caigut uns 200 coets a Israel, un d’ells ha impactat sobre un cotxe a la ciutat de Lod, al sud-est de Tel Aviv, i han mort dos ciutadans àrab-israelians, un home de 50 anys i una noia de 16. Pel que fa al balanç de víctimes per part Palestina, Al Jazeera ha informat —citant fonts de les autoritats sanitàries de Gaza— que s’han produït 35 morts, deu dels quals infants. L’escalada del conflicte s’ha generat per enfrontaments a l’entorn de la mesquita Al-Aqsa de Jerusalem coincidint amb els darrers dies del Ramadà.

Comentaris

  JordiP 13/05/2021 11:24 am
  No sé qui ha començat aquest cop, però l'habitual cinisme àrab pot tenir alguna responsabilitat. Compte! L'ocupació de territoris palestins per Israel no s'aguanta per enlloc, però la resistència àrab a acceptar el statu quo i a pactar una pau durable i sincera amb Israel que permeti una vida normal als palestins és tradicional. És curiós que molts mass media occidentals només "veuen" l'agressivitat israelí però obliden que els àrabs han jurat escombrar els jueus al mar. Fins ara no han aconseguit; van estar a punt de fer-ho un parell de cops, i no s'en han sortit. Recordeu que fins i tot el rei Habdullah de Transjordània (avi de Hussein) va ser assassinat per ordre de Aminn al Husseini, el gran Muftí nazi de Jerusalem, per que es sospitava que volia avandonar la guerra de 1948 i pactar la pau amb Ben Gurion. I que deixebles seus van eliminant un a un els partidaris de la pau. Sembla doncs, que Israel ha d'aguantar pacientment els centenars de coets que Hamà dispara cada dos per tres des de amagatalls incrustats a la Gaza més populosa. Recordeu les filmacions de morters amagats a hospitals i granges. I que tots els israelis, homes i dones, han de fer QUATRE anys de mili.
  Jo mateix. 13/05/2021 7:02 am
  Menys el 3:48pm, fàstic de comentaristes! dir-vos rates es un insult a les rates!
   Vendetta 13/05/2021 1:06 pm
   Calla nazi racista antijueu tu com la falangista no?
  Vendetta 12/05/2021 8:34 pm
  Israel te la bomba atomica no? Sera el moment de treurala y acabar am tots els terroristas palestins
   JordiP 13/05/2021 11:09 am
   Seràs burru(a)!
  LLARENA dPENA 12/05/2021 3:48 pm
  Nethanajiu, ASSESÍ DE MASSES. I tots els paisos que no ho denuncien, també per col.laboradors.
   Vendetta 12/05/2021 6:29 pm
   Hola racista antisemita tu com la falangista la culpa es del jueo no? Au ves a abrazarta am els terroristas de yigad islamica y hamas per cert els palestins amics de hitler com tu
  Vendetta 12/05/2021 1:56 pm
  Recordem ke palestina va correr a dir ke mai reconexaria catalunya axi ke visca Israel a mes tenen dret els israelíes a defensarse y son la única democracia de la zona
   uno que vive en Tabarnia 12/05/2021 3:48 pm
   sembla que el teu cap es per solsament penjar la boina
    Vendetta 12/05/2021 6:25 pm
    Et recordó tros de catedratic ke el tiet de arafat era amic de hitler, racista de merda, de res informat abans de parla

Nou comentari