El Consell d’Europa alerta de l’ús d’apartaments turístics per a prostitució forçada a l’estat espanyol

L'organisme assegura que aquesta pràctica redueix la capacitat de la policia per detectar les víctimes

Els experts del Consell d’Europa alerten que a l’estat espanyol ha augmentat l’ús de plataformes digitals, com Airbnb, per fer explotació sexual. L’informe anual elaborat pel grup d’experts en accions contra el tràfic d’éssers humans (GRETA, per les seves sigles en anglès) revela que els traficants lloguen apartaments com aquests per a l’explotació sexual. Aquesta pràctica, cada vegada més freqüent arrel de la pandèmia, redueix la capacitat de la policia per detectar les víctimes, diu el GRETA. De fet, conclouen que la covid-19 ha empitjorat les mesures per combatre el tràfic de persones. La presidenta del GRETA, Helga Gayer, apunta que la pandèmia ha portat a una situació “encara més vulnerable” a les víctimes, afegint que “els traficants han aprofitat al màxim la situació, aprofitant la precària situació financera de moltes de les seves víctimes”. Per això, els experts insten els estats a prendre mesures.

L’informe del Consell d’Europa destaca alguns països europeus on els governs han “treballat estretament” amb els agents de la societat civil per “garantir que les estructures de suport siguin funcionals i que puguin accedir-hi els afectats”. En el cas de l’estat espanyol, per fer front a aquesta situació, el Ministeri d’Igualtat va adoptar un pla de contingència contra la violència de gènere, amb mesures específiques que “garanteixen la protecció dels drets de les víctimes d’explotació i tràfic sexual amb finalitats sexuals”.

Comentaris

    Despertem-nos 09/04/2021 3:49 pm
    El model "turístic" espanyol adoptat pel nostre país, és una ensarronada i una estupidesa. Solament enriqueix uns quants espabilats a costa de malmetre el teixit social i urbà de barris i municipis, carregar-se l'entorn natural i alhora afavorir la instal·lació de màfies, prostitució i tot el pitjor de la societat actual, a banda de convertir l'habitatge, un dret de la constitució espanyola (que a alguns espanyolistes tant els hi agrada de complir ) en un pur i dur actiu financer a costa de privar la gent normal, i sobretot els joves, d'accedir als habitatges dignes de l'article 47 de la constitució espanyola. Fins que no despertem i no ens adonem de com n'és de nefast el model turístic actual vigent des dels anys 60 del segle passat, no farem res de bo. Recordeu que els llocs de treball del nostre turisme son majoritàriament cambrers i les "quelis" col·lectius molt mal pagats i considerats que a sobre atrauen més migrans, car els autòctons no volen fer aquesta mena de feines mal pagades, gràcies a les quals els "empresaris" poden oferir preus baixos per a turisme massificat (?!). No és complicat fixar-se com ho fan països del nostre entorn, més conscienciats amb llur patrimoni, el benestar de tots i el futur. Quan farem quelcom ? Com sempre, quan serà massa tard i malament ?
    Selvatà 09/04/2021 3:47 pm
    Redéu!. Fa cosa d'uns quinze anys vaig escriure un relat policiac amb aquest tema. És ben bé que la realitat supera la imaginació.

Nou comentari