La dreta i l'esquerra colombianes trien els candidats a la presidència del país

L''uribista' Iván Duque i el candidat de la coalició Colombia Humana, Gustavo Petro, han estat els clars vencedors de les consultes
Colòmbia escull els candidats a la presidència
Colòmbia escull els candidats a la presidència | EUROPA PRESS

L''uribista' Iván Duque i el candidat de la coalició Colombia Humana, Gustavo Petro, han estat els clars vencedors de les consultes per escollir els candidats de la dreta i l'esquerra, respectivament, de les eleccions del proper 27 de maig. En concret, Duque ha obtingut un 67,85 per cent dels vots en la consulta de la dreta, la Gran Consulta per Colòmbia, davant el 25,66 per cent de Marta Lucía Ramirez i el 6,48 per cent d'Alejandro Ordóñez un cop escrutat el 75,53 per cent de les meses. A l'esquerra, Petro ha obtingut un 84,92 per cent dels vots i s'imposa amb claredat a Carlos Caicedo (15,07 per cent) amb el 75,13 per cent de les meses ja escrutat.


 

Pel que fa a les eleccions al Senat, els percentatges d'escrutini són molt menors (2,59 per cent de les meses), però ja apunten a una gran fragmentació i al fet que el partit més votat podria ser el Partido Liberal Colombiano (15,4 per cent), seguit del Partido Canvio Radical (15,35 per cent), el Partido Centro Democrático (14,59 per cent), el Partido Conservador Colombiano (13,84 per cent), el Partido De La U (12,95 per cent), el Partido Alianza Verde (7,4 per cent) i el Partido Polo Democrático Alternativo (4,09 per cent).

La resta de formacions no superen el 4 per cent. A la Cambra de Representants (1,66 per cent de meses escrutades), té avantatge el Partido Liberal Colombiano (19,25 per cent), seguit del Partido Centro Democrático (15,76 per cent), el Partido Conservador Colombiano (13,03 per cent), el Partido De La U (13,01 per cent), el Partido Canvio Radical (12,06 per cent) i el Partido Alianza Verde (5,32 per cent).


 

La Fuerza Alternativa Revolucionaria del Común (FARC), hereva política de la guerrilla, ha obtingut amb aquests nivells d'escrutini un 0,52 per cent dels suports al Senat i un 0,16 per cent a la Cambra. Aquest diumenge se celebren les primàries presidencials i les legislatives per a la Cambra de Representants i el Senat de Colòmbia en una votació històrica, en les quals concorren per primera vegada a les urnes l'antiga guerrilla de les FARC.
Comentaris

envia el comentari