Dones afganeses s’arrisquen i publiquen vídeos contra els talibans a les xarxes

Les dones temen per les seves vides i es pregunten per què el món els dona l'esquena

La periodista iraniana Masih Alinejad ha fet difusió d’un conjunt de vídeos en què dones afganeses que encara resideixen al país expliquen la situació i critiquen l’arribada dels talibans. Alinejad explica que les afganeses “necessiten ser sentides pel món” i assegura que fer-ho “posa la pell de gallina”. La periodista explica la història de cada dona al llarg d’un fil de Twitter en què els ha posat un filtre borrós a la cara perquè no puguin ser reconegudes “per la seva seguretat”.

Les dones dels vídeos temen per les seves vides i es pregunten per què el món els dona l’esquena. “Sé que un dia les nostres llàgrimes es convertiran en ràbia i podrem recuperar el país de les mans dels talibans”, explica una d’elles. Entre els testimonis hi ha models, activistes i altres treballadores que a partir d’ara no podran exercir la seva professió.

Comentaris

    kim 22/08/2021 3:55 pm
    S´ha de prioritzar una taula de negociació amb els Taliban i no renunciar mai al diàleg, si insissistim, al final reconeixeran el feminisme i la construcció d´esglesies, no podem renunciar mai a dialogar amb els Taliban, els estem forçant la mà, sera un diàleg dur, que és preparin.
    FRANK 23/08/2021 8:01 pm
    M´agradria saber com es lluita contra gent que tens infiltrada a casa teva i que no li fot cap angúnia tallar-te el cap encara que sàpiga que després el puguin matar a ell. S´en va cap a la Glòria celestial al costat de 15.000 verges. al Paradis. No es pot lluitar amb gent així. I ells ho saben. I saben també que els que fugin d´allà cauran a qualsevol pais d´Occident on, no portaran Burka les dones però si aniran tapades amb mocador al cap. Que és el primer pas per demostrar-te que no VOLEN PACTAR amb la nostra manera de viure malgrat que hagin fugit dels Talibans. O és que encara no heu vist cap dona amb mocador al cap caminant per pel carrer a Cataluinya? Ho tenim pelut. Molt pelut.

Nou comentari