El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Dones afganeses s’arrisquen i publiquen vídeos contra els talibans a les xarxes
  • CA

La periodista iraniana Masih Alinejad ha fet difusió d’un conjunt de vídeos en què dones afganeses que encara resideixen al país expliquen la situació i critiquen l’arribada dels talibans. Alinejad explica que les afganeses “necessiten ser sentides pel món” i assegura que fer-ho “posa la pell de gallina”. La periodista explica la història de cada dona al llarg d’un fil de Twitter en què els ha posat un filtre borrós a la cara perquè no puguin ser reconegudes “per la seva seguretat”.

Les dones dels vídeos temen per les seves vides i es pregunten per què el món els dona l’esquena. “Sé que un dia les nostres llàgrimes es convertiran en ràbia i podrem recuperar el país de les mans dels talibans”, explica una d’elles. Entre els testimonis hi ha models, activistes i altres treballadores que a partir d’ara no podran exercir la seva professió.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: kim a agost 22, 2021 | 15:55
    kim agost 22, 2021 | 15:55
    S´ha de prioritzar una taula de negociació amb els Taliban i no renunciar mai al diàleg, si insissistim, al final reconeixeran el feminisme i la construcció d´esglesies, no podem renunciar mai a dialogar amb els Taliban, els estem forçant la mà, sera un diàleg dur, que és preparin.
  2. Icona del comentari de: FRANK a agost 23, 2021 | 20:01
    FRANK agost 23, 2021 | 20:01
    M´agradria saber com es lluita contra gent que tens infiltrada a casa teva i que no li fot cap angúnia tallar-te el cap encara que sàpiga que després el puguin matar a ell. S´en va cap a la Glòria celestial al costat de 15.000 verges. al Paradis. No es pot lluitar amb gent així. I ells ho saben. I saben també que els que fugin d´allà cauran a qualsevol pais d´Occident on, no portaran Burka les dones però si aniran tapades amb mocador al cap. Que és el primer pas per demostrar-te que no VOLEN PACTAR amb la nostra manera de viure malgrat que hagin fugit dels Talibans. O és que encara no heu vist cap dona amb mocador al cap caminant per pel carrer a Cataluinya? Ho tenim pelut. Molt pelut.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa