El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Diversos morts i ferits en un tiroteig a la ciutat anglesa de Plymouth
  • CA

Diverses persones han mort i altres han resultat ferides aquest dijous en un tiroteig a la ciutat de Plymouth, al sud-oest d’Anglaterra, segons ha confirmat la Policia de Devon i Cornualla. En concret, fins a sis persones han mort després d’un “greu incident amb armes de foc” a la ciutat, tal com ha manifestat una font a l’agència de notícies PA.

Els testimonis han descrit haver sentit trets aquest dijous a la nit, i alguns han precisat que han vist a un home començar a disparar “a l’atzar” amb “una escopeta” contra la gent a la zona de Keyham, mentre els serveis d’emergència han rebut alertes sobre les 18.00 hores.

La Policia de Devon i Cornualla ha afirmat que l’incident ha deixat un “diverses víctimes mortals” i que diversos altres han resultat ferits, per la qual cosa han rebut atenció sanitària. De moment no s’han confirmat xifres concretes dels afectats. Així mateix, ha qualificat l’incident com a crític, si bé ha manifestat que el succés ja s’hauria “controlat”. “Fem una crida al públic perquè no especuli ni comparteixi imatges de l’escena en les xarxes socials o en qualsevol altre lloc”, ha afegit també la Policia.

Sobre aquest tema, el diputat local Johnny Mercer ha dit que l’incident “no està relacionat amb el terrorisme” i “tampoc ho està el sospitós que s’ha donat a la fugida a Plymouth”.

La ministra de l’Interior, Priti Patel ha titllat l’incident d'”impactant”. “Els meus pensaments estan amb els afectats. He parlat amb el cap de policia i li he ofert tot el meu suport. Insto a tothom a mantenir la calma, a seguir els consells de la Policia i a permetre que els nostres serveis d’emergència segueixin amb el seu treball”, ha expressat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa