Diversos estats de la UE reprenen la vacunació amb AstraZeneca després de l’aval de l’EMA

Alemanya, França i Itàlia tornen a subministrar el vaccí aquest divendres, però d'altres mantenen encara la suspensió

Diversos estats de la Unió Europea reprenen la vacunació amb AstraZeneca després que l’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) hagi conclòs que el vaccí és “segur i eficaç”. Fins a una vintena de països europeus havien paralitzat el subministrament de les dosis d’aquesta vacuna per la detecció d’alguns casos de trombosi, però, poc després del nou aval de l’EMA, estats com França, Alemanya o Espanya han anunciat la represa del subministrament d’aquesta vacuna. A França, on igual que a Itàlia i Alemanya la vacunació amb AstraZeneca es reprèn aquest divendres, el primer ministre, Jean Castex, ha dit que rebrà aquest vaccí. Altres com Suècia o Dinamarca mantenen de moment la suspensió.

Amb França, Itàlia i Alemanya com els principals països que més ràpidament reprenen la vacunació amb AstraZeneca, Espanya i Portugal han anunciat que també ho faran, però més tard. En el cas d’Espanya, el subministrament d’aquesta vacuna es reprendrà el pròxim dimecres després que en els pròxims dies es facin reunions per saber per quin grup es comença i si s’amplia el límit de 55 anys. A Portugal tornaran a subministrar el vaccí d’AstraZeneca dilluns, mentre els Països Baixos també tenen la intenció de reprendre la vacunació amb aquest vaccí la setmana que ve malgrat no haver concretat encara el dia. 

Dinamarca, un dels primers països de la Unió Europea que va aturar la vacunació amb AstraZeneca per una trentena de casos de trombosi entre els gairebé 5 milions de vacunats a Europa, ha decidit esperar abans de reprendre-la. Les autoritats daneses volen analitzar la decisió de l’EMA abans de prendre una decisió. Per la seva banda, les autoritats de Suècia estan encara investigant casos de trombosi al país i han apuntat que necessiten “uns quants dies” per decidir si reprenen o no la vacunació amb AstraZeneca. Irlanda també se suma al grup d’estats del bloc comunitari que no han reactivat encara el subministrament d’aquest vaccí, com sí han fet altres països com Bulgària, Letònia, Lituània, Eslovènia o Xipre.

Nou comentari