Dimissions als Estats Units després de l’assalt al Capitoli

Deixen el càrrec la secretària d'Educació, la secretària de Transport i el cap del departament de la policia del Capitoli

La secretària d’Educació d’Estats Units, Betsy DeVos, ha presentat la seva dimissió aquesta matinada de divendres després de reconèixer que per a ella ha estat “un punt d’inflexiól’assalt al Capitoli, perquè “no hi ha cap dubte de l’impacte” que “la retòria” de l’encara president del país, Donald Trump, va tenir en aquelles persones que hi van participar. DeVos és la segona persona dins l’Administració de Trump que presenta la seva dimissió després del que va passar a Washington. Hores abans ho va fer la secretària de Transport, Elaine Chao.

Qui també ha dimitit ha estat el cap del departament de la policia del Capitoli, Steven Sund. Aquesta renúncia al càrrec arriba després que la presidenta de la Cambra de Representants, Nancy Pelosi, demanés la seva dimissió; i rebé crítiques per part del líder de la majoria republicana al Senat, Mitch McConnell, així com d’altres legisladors que van criticar la manera com van actuar les forces policials en els incidents de dimecres.

Nou comentari