El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cuba rep més de 630 tones d’ajuda humanitària procedents de Mèxic i Bolívia
  • CA

Cuba ha rebut més de 630 tones d’ajuda humanitària, de les quals 612 han arribat a través d’un buc de l’Armada de Mèxic, i dotze han arribat en un avió procedent de Bolívia. El buc mexicà ha atracat a Cuba amb donatius com a part de l’ajuda humanitària que Mèxic dona a la illa, mentre que l’avió bolivià ha aterrat a l’aeroport internacional José Martí.

L’avió ha arribat a Cuba complint allò que havia anunciat prèviament el president de Bolívia, Luis Arce, i transportava 2,5 tonelades de xeringues, a més de diverses tones d’aliments. Respecte a l’ajuda mexicana, aquest és el primer buc que atracarà a les costes cubanes amb donatius procedents del president mexicà, Andrés Manuel López Obrador, i ha estat rebut pel ministre de Comerç Exterior cubà, Rodrigo Malmierca.

Aquest es tracta del primer enviament amb material mèdic i aliments enviat a Cuba. Abans ja havia viatjat fins a Cuba el buc cisterna José María Morelos II amb 100.000 barrils de dièsel, amb l’objectiu d’abastir d’energia els hospitals de la illa. Els enviaments formen part de les accions de cooperació internacional i assistència humanitària del Govern de Mèxic per ajudar a mitigar els efectes generats pel coronavirus a Cuba.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gerard a juliol 31, 2021 | 11:45
    Gerard juliol 31, 2021 | 11:45
    …”els efectes generats pel coronavirus a Cuba”, conclou la nota de premsa… que no menciona per res el blocatge criminal nord-americà a l’illa, que és la veritable -o si més no, principal- causa de la situació de misèria en què es troba la població cubana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa