Crida internacional per reclamar “la sortida segura i ordenada” d’estrangers i afganesos

Es manté el caos a l'aeroport de Kabul

Crida d’una setantena de països internacionals, inclosos la majoria dels de la Unió Europea, per reclamar una “sortida segura i ordenada” de ciutadans estrangers i d’afganesos que vulguin marxar del país després de la caiguda de Kabul. En ple caos a l’aeroport de la capital afganesa, en mans dels talibans, estats com França, Espanya, Portugal, Corea, el Regne Unit o Noruega, entre d’altres, signen un comunicat que diu que treballen per repatriar ciutadans i insta “totes les parts” a l’Afganistan a “respectar i facilitar” les sortides.

“Afganesos i ciutadans internacionals que vulguin marxar han de poder fer-ho: carreteres, aeroports i punts fronterers han de seguir oberts i s’ha de mantenir la calma“, afirmen en el comunicat. Els estats signants afirmen que els que tenen “posicions de poder i autoritat arreu de l’Afganistan tenen la responsabilitat –i seran els responsables- de protegir vides humanes i propietats, i de restaurar immediatament la seguretat i l’ordre civil”. 

El poble afganès mereix viure amb seguretat i dignitat. Nosaltres, la comunitat internacional, estem preparats per ajudar-lo”, afirmen els signants de la declaració, que també firma l’Alt Representant de la Unió Europea per Afers Estrangers i de Seguretat, Josep Borrell. 

Les escenes de caos a l’aeroport de Kabul han provocat diversos morts, segons apunten mitjans internacionals com el Washington Post. Diversos estats, entre ells Espanya, tenen previstos per a les properes hores vols de repatriació de ciutadans nacionals i afganesos que van treballar per les seves administracions al país.

Comentaris

    Dani_Andreuenc 16/08/2021 12:42 pm
    Mentida! La Comunitat Internaciona està preparada per deixar morir el poble afganès en mans dels talibans! Miserables! Els deixeu en mans d' assassins! Vergonya d' Europa! Vergonya d' Estats Units! Còmplices dels assasinats i tortures que en breu es produiran allà!
    MHP 16/08/2021 3:36 pm
    La Generalitat te ambaixada a Kabul? Podiem enviar a la Borrás per que posi ordre, comm es tan valenta segur que faria una bona feina.

Nou comentari