El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Creix el nombre de refugiats ucraïnesos als països fronterers
  • CA

Els països propers a Ucraïna reben cada vegada més refugiats. Pólonia, Eslovàquia i Rumania ja han notificat que les seves fornteres estan pràcticament bloquejades i segueixen entrant ciutadans ucraïnesos que fugen de la guerra. Actualment, Kíev és un s’està concentrant la major part de l’atac. El ministeri de Salut d’Ucraïna ha xifrat en 198 el nombre de víctimes mortals civils comptabilitzades des de l’inici de la invasió de Rússia. Entre ells, asseguren, hi ha fins a tres nens.

Entre els últims atacs, segons ha destacat la salut ucraïnesa, el més recent ha estat el d’un míssil que ha impactat a un edifici d’habitatges de la capital, Kiev, però segons el govern no hi ha hagut víctimes mortals tot i que sí sis ferits i desenes d’evacuats. Davant d’aquesta situació, la fugida del país s’ha convertit en una de les úniques opcions que els queden als ciutadans. Per això, les cues s’han concentrat a les fronteres i fins i tot, s’han pogut veure famílies abandonant els seus cotxes per entrar als països fronterers a peu. D’altra banda, els dos combois amb ciutadans espanyols escortats per la Policia Nacional segueixen avançant fins a la frontera d’Ucraïna. L’avenç dels autocars és “molt lent” pel col·lapse de vehicles que vol abandonar el país.

L’ajuda humanitària

Davant d’aquesta situació excepcional ja són molts els països que han decidit enviar ajuda i aliments a Ucraïna. Entre els més recents es troba l’Estat espanyol. “L’enviament d’aquest material és un senyal més del nostre suport i solidaritat amb Ucraïna”, ha explicat el ministre d’Exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares, ha assistit aquest dissabte a la recepció del primer enviament d’ajuda humanitària a Ucraïna que està format per unes 20 tones de medicaments i material sanitari

Les 20 tones de material sanitari i medicaments té un valor de més de 150.000 euros i el transport es farà per carretera amb un cost de 10.000 euros sota el paraigües de la iniciativa Team Europe. Segons el govern espanyol, aquest enviament respon a la sol·licitud realitzada el 15 de febrer passat pel govern d’Ucraïna –davant el Mecanisme Europeu de Protecció Civil- en previsió d’un empitjorament de la situació humanitària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa