Creix la percepció que EUA és un "país adversari" entre els joves àrabs, segons un estudi

El 58% dels joves àrabs creuen que el Daesh i la seva ideologia seran derrotats
Donald Trump rebent el príncep hereu el passat 20 de març
Donald Trump rebent el príncep hereu el passat 20 de març | Wikipedia

El 57% dels joves veuen EEUU com un “país adversari” i a Rússia com un “aliat no àrab”, segons l’enquesta Arab Youth Survey realitzada per ASDA'A Burson-Marsteller. Fa tan sols dos anys, només el 32% dels enquestats eren partidaris d’aquesta idea. Els enquestats també veuen una certa decadència en la regió durant l’última dècada i creuen que els governants no han pres decisions correctes en els últims temps. Precisament, els joves àrabs situen la revolució digital com el tercer fet més important en el món àrab per darrere de l’aparició del Daesh i de la primavera àrab.


 

Una altra dada revelada per l’estudi és que el 58% dels joves creuen que el Daesh i la seva ideologia seran “completament derrotats”. Aquesta dada contrasta amb una del 2015 que deia que només el 47% veien els seus respectius governs capaços de solucionar “aquest problema”.

 

Encara és més clar el percentatge que dona suport a les reformes dutes a terme pel príncep hereu de l’Arabia Saudí, Mohammed Bin Salman, entre les quals destaquen la decisió de permetre a les dones conduir i la seva campanya anticorrupció.
Comentaris

envia el comentari