Corea del Nord dispara un nou míssil balístic intercontinental

El país no havia dut a terme cap assaig balístic des del 15 de setembre
El líder de Corea del Nord, Kim Jong-un
El líder de Corea del Nord, Kim Jong-un | Europa Press

El règim de Corea del Nord ha llançat aquest dimecres de matinada -dimarts a la tarda a Espanya- un nou míssil balístic interconintental que hauria volat uns 1.000 quilòmetres abans de caure en territori del Japó, segons les primeres anàlisis realitzades per les autoritats sud-coreanes, nord-americanes i japoneses.

 

Corea del Nord no havia dut a terme cap assaig balístic des del 15 de setembre, quan va llançar un míssil intercontinental que va sobrevolar part del territori japonès i va impactar en el mar a l'est de la illa d'Hokkaido. No obstant això, fonts nord-americanes i nipones ja havien advertit d'una prova imminent.


 

Els temors s'han acabat confirmant amb el llançament d'un míssil balístic no identificat a les 3.17 (hora local) des de la província nord-coreana de Pyongan del Sud. El projectil hauria estat disparat cap a l'est, segons les primeres anàlisis de les autoritats sud-coreanes, recollits per l'agència de notícies Yonhap.

El primer ministre nipó, Shinzo Abe, ha reunit d'urgència els seus ministres per analitzar els fets i ha convocat una reunió del Consell de Seguretat Nacional. Tòquio també ha presentat una protesta formal a Pyongyang, segons la cadena pública japonesa NHK.

 

Per part de Washington, el Departament de Defensa ha assenyalat que les primeres anàlisis realitzades sobre el llançament han permès identificar el míssil utilitzat com un projectil balístic intercontinental, si bé han volgut deixar clar que no ha suposat una amenaça ni para els Estats Units ni per als seus aliats.


"El nostre compromís amb la defensa dels nostres aliats, entre ells Corea del Sud i el Japó, segueix sent implacable enfront d'aquestes amenaces. Estem preparats per defensar-nos de qualsevol atac o provocació", ha advertit en un comunicat el portaveu del Pentàgon, Robert Manning.
Comentaris
A ver Kim, que pareces tonto
Las coordenadas son : * Latitud: 40.4893538 * Longitud: -3.6827461

envia el comentari