Confinament domiciliari a Sidney durant dues setmanes per un brot de variant Delta

Al centre del brot hi ha un conductor de limusines

Les autoritats australianes han anunciat el confinament de la regió de Sydney, zona metropolitana inclosa, fins al pròxim 9 de juliol per l’aparició d’un brot de coronavirus associat a la variant Delta, identificada per primer cop a l’Índia i caracteritzada pel seu elevat índex de contagis. Les ordres estrictes de quedar-se a casa s’aplicaran a tots els residents de la regió de Gran Sydney, incloses les Muntanyes Blaves, la Costa Central i Wollongong a partir de les 18.00 de dissabte (les 10.00 a Catalunya).

Tots els residents hauran quedar-se a casa excepte per comprar articles essencials, necessitats mèdiques, fer exercici a l’aire lliure en grups de 10 o menys o exercir treballs o estudis considerats d’importància. No es permetran casaments a partir de les 23.59 hores de diumenge, mentre que els funerals es limitaran a una persona per cada quatre metres quadrats, amb un límit de 100 persones. Les màscares seran obligatòries a l’interior.

Al centre del brot, que arriba ja als 80 casos, es troba el conductor d’una limusina entre els passatgers es trobaven tripulants d’aerolínies internacionals. El conductor incomplia presumptament la norma d’emprar mascareta obligatòria per atendre als seus clients arribats a Nova Gal·les del Sud. La Policia de l’estat australià, en qualsevol cas, ha anunciat que no té intenció de recomanar càrrecs en contra a la Fiscalia.

Austràlia ha confirmat uns 30.400 casos de coronavirus i 910 morts des de l’inici de la pandèmia. Així mateix, s’han administrat 6.860.276 dosis de la vacuna contra la COVID-19 amb el que 1.105.508 persones al país estan completament immunitzats.

Nou comentari