Condemnat a presó un activista de Hong Kong que va defensar l’autodeterminació de Catalunya

L'han sentenciat a 13 mesos i mig per les protestes del 2019

L’activista prodemocràcia Joshua Wong ha estat condemnat a 13 mesos i mig de presó per la seva participació en les protestes massives de Hong Kong l’any 2019, segons recull la premsa internacional. També s’ha declarat culpables els activistes Agnes Chow i Ivan Lam, que han rebut condemnes de deu mesos i set mesos respectivament. Se’ls ha condemnat per organitzar una “reunió no autoritzada” a prop de la seu de la policia durant el juny del 2019, quan van començar les protestes en contra del règim. Com que els delictes van tenir lloc abans de la promulgació de la llei de seguretat que inclou càstigs durs, els activistes han evitat una possible cadena perpètua.

Wong va participar en un acte simultani organitzat  l’octubre del 2019 entre activistes de Hong Kong i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), en el qual va defensar el dret de Catalunya a autodeterminar-nse. L’acte va tenir lloc davant del consolat xinès a Barcelona.

Els tres condemnats portaven des del passat 23 de novembre sota custòdia en un centre de detenció a l’espera que la justícia dictés la sentència. Joshua Wong estava aïllat, mentre que Agnes Chow i Ivan Lam van estar detinguts junts.

Els activistes havien liderat el grup polític Demosisto, que es va dissoldre poc després que la Xina imposés aquest estiu una llei de seguretat nacional de gran abast a Hong Kong. Des d’aleshores, les autoritats han dut a terme nombroses detencions d’activistes, periodistes i també polítics.

Nou comentari