Comença a París el judici pels atemptats del 13 de novembre del 2015

El procés als 20 acusats durarà nou mesos i la decisió del tribunal es preveu al maig del 2022

El judici pels atemptats del 13 de novembre del 2015 a la sala Bataclan, diverses terrasses i a l’Estadi de França a París comença aquest dimecres al Palau de Justícia de la capital francesa. Després de més de cinc anys d’investigació policial i judicial que han resultat en un dossier d’instrucció d’un milió de pàgines, vint acusats seran ara jutjats per uns atacs que van deixar 130 morts i més de 400 ferits. Entre els acusats hi ha Salah Abdeslam, l’únic supervivent del comando que va perpetrar els atacs la capital francesa. Juntament amb Abdeslam, 13 homes més compareixeran davant el Tribunal Especial de l’Audiència de París, mentre els altres sis seran jutjats en absència. La decisió del tribunal es preveu al maig del 2022.

En el procés, prop de 1.800 persones ja s’han constituït com a acusació particular i hi haurà més de 300 advocats. Les primeres jornades del judici es dedicaran a la presentació dels encausats i l’organització de procés. Així, durant el primer mes es presentaran les evidències policials i forenses i a l’octubre se sentiran els testimonis de les víctimes. 

Al novembre i desembre compareixeran les autoritats, entre elles l’expresident François Hollande, i familiars d’alguns dels terroristes morts, ja sigui per part de la policia o perquè es van suïcidar durant els atacs. Entre el gener i el març serà el torn dels acusats que compareixen davant el tribunal. Per a un judici qualificat d’històric tant per la seva magnitud com durada, les autoritats han blindat el recinte judicial amb un gran perímetre de seguretat. La circulació en cotxe estarà prohibida mentre duri el procés i el pas de vianants estarà controlat.

Nou comentari