El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Disparats diversos coets contra l’aeroport de Kabul
  • CA

Diversos coets han estat disparats a primera hora d’aquest dilluns contra sobre l’Aeroport Internacional Hamid Karzai de la capital de l’Afganistan, Kabul. Els projectils han estat disparats des d’un automòbil al barri de Khair Khana, al nord de Kabul, cap a l’aeròdrom, segons recull Tolo News. Un funcionari nord-americà ha informat a la CNN que fins a cinc coets han estat repel·lits pel sistema de defensa de l’aeroport.

Fins ara, no hi ha informacions de ferits o víctimes mortals, tot i que hi ha informes que els projectils han impactat en habitatges, segons Ariana News. La portaveu de la Casa Blanca, Jen Psaki, ha declarat que el president dels Estats Units, Joe Biden, ha estat informat de l’atac i que les operacions d’evacuació “continuen ininterrompudament a l’aeroport”.

Biden ha reiterat “la seva ordre que els comandants redoblin els seus esforços per prioritzar fer el que sigui necessari per protegir les nostres forces en el terreny”, segons recull un comunicat. Aquest atac es produeix després que un coet hagi impactat aquest diumenge contra un edifici de la capital afganesa i que els Estats Units hagi confirmat un atac amb un dron sobre un vehicle a Kabul per neutralitzar una amenaça “imminent” sobre l’aeroport.

Estats Units, que continua les operacions d’evacuació des de Kabul fins dimarts, ja ha llançat atacs contra integrants de ISKP, la filial de el grup gihadista a l’Afganistan, que va reivindicar un atemptat a l’aeroport dijous que va deixar 170 morts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa