El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ciutats d’EUA prohibeixen els desnonaments pel coronavirus
  • CA

Diverses ciutats dels Estats Units han decidit ja suspendre’ls. Les autoritats de Denver, Seattle, San Francisco i San Antonio, així com l’estat de Nova York han anunciat aquesta mesura en previsió que els residents perdin ingressos i no puguin pagar el lloguer. La prohibició dels desnonaments implica que els propietaris no podran aspirar a nous desnonaments, i els casos en marxa no s’executaran fins més endavant. Una de les primeres ciutats a prendre mesures en aquest sentit ha estat Seattle. L’alcaldessa de la ciutat, la demòcrata Jenny Durkan, anunciava així a Twitter la moratòria pel que fa als desnonaments:

En aquesta ciutat s’han adoptat altres mesures socials per tal de fer front a les conseqüències de la pandèmia, com una partida per proveir d’aliments les famílies que ho necessitin.

Mesures contra els desnonaments ha aplicat també l’alcaldessa de San Francisco, London Breed.

Un altre alcalde, en aquest cas Eric Garcetti, de Los Ángeles, també ha advertit que durant la crisi del coronavirus no permetran que es desnoni gent.

Dificultats a Europa

Aquestes meusres a ciutats nord-americanes contrasten amb les dificultats per aconseguir accions semblants als països europeus. A França, el moviment Droit au Logement denuncia que no té cap sentit que es demani a la gent que es confini mentre se’ls desnona. A l’Estat espanyol Barcelona ha aconseguit un compromís perquè els desnonaments no s’executin mentre duri la ciris del coronavirus. Tant l’Ajuntament de Barcelona com la Generalitat de Catalunya es van adreçar al poder judicial demanant la moratòria que sembla ser que s’ha concedit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa