Brussel·les diu que la "independència judicial" està "amenaçada"

L'informe anual sobre l'aplicació de la Carta de Drets Fonamentals de la UE el 2017 destaca que la feina d les "organitzacions de la societat civil" s'ha "qüestionat i és més difícil"
Edifici Berlaymont seu de la Comissió Europea a Brusel·les
Edifici Berlaymont seu de la Comissió Europea a Brusel·les | ANC

 

La Comissió Europea considera que els drets fonamentals han estat amenaçats durant aquest passat 2017, i assenyala especialment els riscos derivats de la manca "d'independència judicial". En el seu informe anual sobre l'aplicació de la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea, la CE diu que "la independència judicial" és un "element clau de l'estat de dret i una precondició per l'aplicació efectiva i el respecte pels drets fonamentals" i considera que va estar "amenaçada" durant l'any passat. En aquest sentit, fa referència, sobretot, a la situació a Polònia, on Brussel·les va obrir un procediment per aplicar l'article 7 dels tractats, que pot comportar la pèrdua dels drets de vot a la UE. En l'informe, que no inclou cap referència explícita a Catalunya ni a l'Estat espanyol excepte en la reclamació d'una millor protecció per a les famílies i pels ajuts a la infància, la CE també parla de les dificultats a què fan front les organitzacions de la societat civil.


 

"La feina de les organitzacions de la societat civil actives en l'àrea dels drets fonamentals ha estat qüestionada i s'ha fet més difícil", diu l'informe de la Comissió, que assenyala que "els dret de les dones també van estar sota atac" durant l'any passat. "Mai ha estat més important que ara destacar que el respecte per la Carta dels Drets Fonamentals de la UE no és una opció, sinó una obligació per a les institucions de la Unió Europea i els estats membres quan implementen la llei de la UE", diu Brussel·les. 

Sense entrar en detalls en cap de les situacions específiques dels diversos estats membres de la UE, la Comissió demana "més suport a la democràcia i a la societat civil", protegir més els "drets socials", combatre la discriminació contra les dones, protegir els nens refugiats, combatre la discriminació i el racisme a les xarxes i a la vida diària, i millorar l'accés a la justícia. 

Comentaris
xup
en lloc de dir, os caldria fer alguna coseta, encara que fos traballar una miqueta, no seria gaire esforç
Jo
Això, aquí, ho sabem fa anys, simplement no existeix. Vivim en una dictadura feixista
Sisco
Sempre que parlen de la independència judicial, esmenen Polònia, mai Ñ, resulta que no es pot dir, perquè?, deu ser que la Sra. Merkel era mol amiga del M. Rajoy. Unió Europea les veritats s´han de dir vinguin d´on vinguin si voleu que confiem amb vosaltres.
No oblidem
hipocrites
Jo mateix
A apaña , la independència judicial no ha existit des de fa més de 80 anys. Ara s'adona Brussel·les.les d'això ? Bé, doncs un cop ho han detectat , enhorabona , que pensen fer ? Aixö de "prenem nota" , "identificar", "condemnem" , no serveix de res si no deriva en unes conseqüències clares .

envia el comentari