El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Brussel·les avisa que no té l’obligació de comprar l’Sputnik encara que l’EMA l’examini
  • CA

Brussel·les ha avisat que no té “cap obligació” de comprar la vacuna Sputnik encara que l’Agència Europea del Medicament (EMA) l’hagi començat a examinar. La Comissió Europea ha confirmat aquest dijous que no té cap contacte amb els desenvolupadors del vaccí rus i que, per ara, no es planteja negociar-ne la compra per ampliar la seva cartera de vacunes. “Confiem que les entregues previstes en la nostra estratègia de vacunació siguin suficients per assolir l’objectiu de vacunar el 70% de la població a finals de l’estiu“, ha remarcat el portaveu de Salut de la CE, Stefan de Keersmaecker De totes maneres, l’executiu europeu no descarta que, juntament amb els estats membre, puguin decidir en el futur obrir converses per adquirir l’Sputnik.

Brussel·les ha tancat sis contractes de compra per obtenir dosis de la vacuna de Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson&Johnson, CureVac i Sanofi. Per ara, només les tres primeres estan autoritzades a la UE. L’EMA decidirà l’11 de març si aprova la de J&J i també està revisant el vaccí de CureVac. En canvi, la farmacèutica Sanofi no podrà acabar els assajos clínics de la seva vacuna aquest any. La CE també està negociant amb Novavax i Valneva per tancar acords de compra anticipada. Només la primera està sent examinada per l’EMA actualment.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a març 04, 2021 | 16:10
    Anònim març 04, 2021 | 16:10
    Aixó, traduït al llenguatge corrent, vol dir que si la comissió no és prou bona, els russos és quedaran sense vendre-la.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa