El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Brussel·les alerta del creixent nombre de vacunes que es queden “sense utilitzar” a la UE
  • CA

Brussel·les alerta del creixent nombre de vacunes que es queden “sense utilitzar” a la Unió Europea mentre es propaga la variant Delta. “És preocupant veure com cada vegada hi ha més dosis que es queden sense utilitzar”, ha dit aquest dimarts la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, en una roda de premsa a la seu del Parlament Europeu a Estrasburg.

Von der Leyen ho atribueix, en part, a les “reticències” dels sectors “més escèptics” amb les vacunes, però també a “alguns problemes organitzatius”. “S’ha de continuar lluitant per mantenir un ritme elevat de vacunació a mesura que arribem a la part de la població més escèptica”, ha avisat. De totes maneres, l’executiu europeu es mostra confiat que la UE assolirà l’objectiu de vacunar el 70% de la població “durant el juliol”. Brussel·les creu que els pròxims sis mesos la UE haurà de treballar per “consolidar els èxits de la lluita contra la covid-19”.

A Catalunya la variant Delta està provocant un augment de contagis que preocupa a les autoritats sanitàries. Els centres d’atenció primària comencen a notar els efectes d’aquesta nova onada i avui mateix el Govern ha anunciat el tancament de l’oci nocturn per tractar de controlar la situació.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jac Jou a juliol 06, 2021 | 16:49
    Jac Jou juliol 06, 2021 | 16:49
    I perquè serà , els països avançats no els i coleu totes les mentides que a països de merda coleu.
  2. Icona del comentari de: Gerko a juliol 06, 2021 | 18:48
    Gerko juliol 06, 2021 | 18:48
    Vaccins "sense utilitzar". Hom flaira l'olor del vaccí AstraZeneca... Si hi ha diversos vaccins, que la UE comprà en comandes sense fer gaires comprovacions, certament per manca de temps i presses justificades, però, n'hi ha com a mínim dos que tenen menys avantatges que els altres i alhora més possibles efectes col·laterals en forma de trombes, a sobre s'ha d'esperar 3 o 4 mesos per a injectar la segona dosi (mentre amb altres n'hi ha prou amb 21 dies). Així és completament esperable que paradoxalment sobrin vaccins. Solament cal veure com estats com l'espanyol solament els han utilitzat en la franja de les persones nascudes del 1952 l 1961 i la primera dosi en personal essencial i mèdic nascut abans després del 1961, altres estats de la UE, han deixat d'injectar directament AstraZeneca i Janssen... solament cal sentit comú i fer números. Alhora hi ha més paradoxes, el Regne Unit de la Gran Bretanya han utilitzat, sembla massivament AstraZeneca perquè és un vaccí "seu", però ens ha arribat molt poca informació sobre l'efectivitat i les baixes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa