Brussel·les accepta una petició perquè els drets de ciutadania europea no puguin perdre’s

Seria útil per a ciutadans britànics després del Brexit

 

La Comissió Europea ha registrat aquest dimecres una iniciativa de caràcter popular perquè els drets que atorga la ciutadania europea no puguin perdre’s una vegada han estat adquirits, com seria el cas dels ciutadans britànics després de la sortida del Regne Unit de la UE.

 

L’objectiu d’aquesta Iniciativa Ciutadana Europea és, segons els organitzadors, que “en el context del Brexit i la futura pèrdua de la ciutadania i els drets de la UE” per part dels ciutadans britànics, quedi garantit que no es pugui perdre la ciutadania europea una vegada s’ha aconseguit.

 

El registre de la iniciativa tindrà lloc el proper 23 de juliol, si bé la Comissió encara ha d’analitzar el fons de la proposta abans de decidir continuar amb el procés.

 

A partir d’aquesta data, els organitzadors disposaran d’un any per recollir un milió de signatures d’almenys una quarta part dels estats membre, una condició necessària perquè Brussel·les prengui en consideració la petició, sobre la qual deuria llavors reaccionar en un termini màxim de tres mesos, presentant una proposta legislativa sobre aquest tema.

 

Els requisits perquè una iniciativa ciutadana popular sigui admesa són que la mesura proposada no estigui clarament fora de la competència de la Comissió per presentar una proposta d’acte legislatiu, que no sigui clarament abusiva, frívola o vexatòria, i que no sigui clarament contraria als valors de la Unió.

Nou comentari