El Brasil registra 3.780 morts per Covid-19 en un dia

La pandèmia genera una crisi política en el país que lidera Jair Bolsonaro

El Brasil ha lamentat 3.780 morts per coronavirus en les darreres 24 hores, afegint així un nou rècord diari que posa en evidència la gravetat de la crisi sanitària al país, mentre se sol·licita “atenció urgent” a la vacunació, el subministrament de medicaments i recursos per al sistema de salut. El Ministeri de Salut ha informat aquest dimarts de 317.646 morts des que va esclatar la pandèmia, que ja ha deixat 12.658.109 positius, 84.494 diagnosticats en les últimes 24 hores, mentre són 210.147.125 els pacients que s’han recuperat.

En aquest context, aquest dimarts el Consell Nacional de Secretaris de Salut (Conass), el Consell Nacional de Secretaries Municipals de Salut (Conasems) i l’Organització Panamericana de la Salut (OPS) al Brasil han sol·licitat al ministre de Salut, Marcelo Queiroga, “atenció urgent” a temes com la vacunació o el subministrament de medicaments per frenar la crítica situació de país. Aquests organismes han lliurat al ministre uns documents en els quals també han posat l’accent en el finançament de el sistema de salut brasiler, segons ha informat el Conass en el seu perfil de Twitter.

Queiroga s’ha reunit també aquest dimarts, de manera virtual, amb el Front Nacional d’Alcaldes, als que ha mostrat el seu compromís en donar suport als estats i municipis per combatre la pandèmia, incidint en que la cartera ha enviat 1.000 cilindres d’oxígens als estats i ha aconseguit més de 2,8 milions d’unitats de medicaments per a la intubació en els últims dies, tal com recull un comunicat del Ministeri de Salut.

Pel que fa a la vacunació, el ministre s’ha reunit aquest dimarts amb l’ambaixador nord-americà, Todd Chapman, per negociar l’arribada de subministraments sanitaris. D’altra banda, membres de la Cambra de Diputats brasilera han expressat aquest dimarts el seu rebuig a un projecte de llei que donaria a president, Jair Bolsonaro, poder per activar durant la pandèmia el denominat dispositiu de mobilització nacional. En concret, el text de el projecte recull que el president podrà prendre mesures que incloguin, entre altres, la intervenció en els factors de producció públics i privats, ocupació de béns i serveis, i la convocatòria de personal civil i militar per a les accions que determini el Govern federal, informa G1. El líder d’el Partit Social Liberal a la Cambra, Victor Hugo, ha defensat en una reunió portar el projecte al ple, si bé la proposta no ha reunit el suport necessari per a això ja que alguns diputats l’han qualificat com un “intent de cop” .

Nou comentari